Βουτιές με τον σκύλο σου, σε 7 πανέμορφες παραλίες της Κύπρου

Βουτιές με τον σκύλο σου, σε 7 πανέμορφες παραλίες της Κύπρου

Η κτηνίατρος Παναγιώτα Θρασυβούλου μας μίλησε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις τον σκύλο σου στη θάλασσα

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πού σε αυτόν τον τόπο μπορεί και το σκυλί σου να κάνει μπάνιο ελεύθερα, δες τη λίστα που ακολουθεί. Όχι πως υπάρχουν και αμέτρητες επιλογές, αλλά αν μη τι άλλο, μπορείς να οργανωθείς.

Παραλίες για σκύλους:

Επαρχία Λευκωσίας

1. Η παραλία στην τοποθεσία Στερατζιά στον Κατω Πύργο Τυλληρίας, είναι εντός των ορίων του

Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου.

Επαρχία Λεμεσού

1. Η παραλία 6, στην τοποθεσία Καραβόπετρα, νοτιοανατολικά της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Σ.Α.Λ.Α. στο Μοναγρούλλι.

2. Η παραλία στην τοποθεσία Πρόλιμνος, δυτικά του Πισσουρίου.

Επαρχία Λάρνακας

1. Η παραλία Κασιάνες (Spyros Beach) νότια του αεροδρομίου Λάρνακας, είναι εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας.

Επαρχία Πάφου

1. Η παραλία βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα στην Αχέλεια.

2. Η παραλία στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια στο Νέο Χωριό Πάφου. Είναι εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωριού.

Επαρχία Αμμοχώστου

Η παραλία Γλυκύ Νερό Α΄ στο Παραλίμνι . Είναι εντός των ορίων του Δήμου Παραλιμνίου

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Η κτηνίατρος Παναγιώτα Θρασυβούλου μιλά στην Avant Garde

Πέραν από τις παραλίες, υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τη θάλασσα πριν πάρεις το σκύλο σου. Ένα από τα πιο βασικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει το θαλασσινό νερό στους σκύλους σύμφωνα με την κτηνίατρο Δρ. Παναγιώτα Θρασυβούλου, είναι πως βοηθά το δέρμα να αναζωογονηθεί, να ανακάμψει από δερματικές παθήσεις, καθώς και στη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με το σκελετικό, ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν παίρνουμε τους σκύλους μας στη θάλασσα σύμφωνα με την κτηνίατρο 

- Καλό είναι να κρατάμε τους σκύλους μας με λουρί για την αποφυγή ατυχημάτων. - Ο σκύλος πρέπει να έρθει σε επαφή με το νερό σιγά-σιγά. - Προτιμάμε να πηγαίνουμε στην παραλία τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας ή αργά το απόγευμα. - Σκυλιά που ανήκουν σε βραχύ-κεφαλικές φυλές όπως τα English ή French Bulldog, Pug, μπορούν να παρουσιάσουν δυσκολίες στην αναπνοή τους σε υψηλές θερμοκρασίες. - Φροντίζουμε να βρούμε σκιά και να παρέχουμε δροσερό νερό. - Σκυλιά με λευκό χρώμα είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο και μπορεί να παρουσιάσουν φωτοδερματίτιδα.

Επιστρέφοντας από τη θάλασσα, όπως εξηγά στην Avant Garde η Δρ. Θρασυβούλου πρέπει να ξεπλύνουμε καλά τον σκύλο ώστε να φύγει η άμμος και η αλμύρα από πάνω του. Να τον στεγνώσουμε πάρα πολύ καλά, είτε με μία πετσέτα είτε με το σεσουάρ στον κρύο αέρα και να καθαρίσουμε πολύ καλά τα αυτιά του, γιατί υπάρχει περίπτωση να πάθει ωτίτιδα, που είναι ένα πάρα πολύ συχνό φαινόμενο μετά το μπάνιο στη θάλασσα.

 

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader