Τα τρία ομορφότερα χωριά της Ελλάδας που μοιάζουν με έργα τέχνης

Τα τρία ομορφότερα χωριά της Ελλάδας που μοιάζουν με έργα τέχνης

Τοπία γεμάτα χρώματα και πρασινάδα που πρέπει να ανακαλύψεις

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που η ομορφιά της μπορεί να σε «μαγέψει», με πολλά τοπία να μην είναι τόσο γνωστά, ωστόσο είναι εντυπωσιακά και ιδανικά για διακοπές και χαλάρωση.

Άξιο αναφοράς είναι πως τρία χωριά της Ελλάδας προκρίθηκαν από του υπουργείο Τουρισμού, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Πρωτοβουλία με την επωνυμία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Ποια είναι όμως αυτά τα χωριά;

''

Το χωρίο Αρναία Χαλκιδικής είχε συμπεριληφθεί και από το CNN το 2019 ανάμεσα στο ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής αναφερόμενος στο αίτημα και την υποβολή φακέλου για την εκπροσώπηση της χώρας δήλωσε πως «αξιοποιούμε με συστηματικό τρόπο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και όλες τις ευκαιρίες προβολής, γεγονός που φέρνει το δήμο Αριστοτέλη ένα βήμα μπροστά. Μπορεί να γίνει αντιληπτό τι νέους δρόμους φήμης και επισκεψιμότητας για όλη την περιοχή μας, ορεινή και παραθαλάσσια, ανοίγει αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία μας».

''

Η Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε με απόφαση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, στην τελική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων συμμετοχής προέκρινε το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς.

΄΄

Το τρίτο χωριό που προκρίθηκε από το υπουργείο Τουρισμού είναι η Πέρδικα Θεσπρωτίας, που ανήκει στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Με περίπου 3.500 κατοίκους και 30 χλμ από την Ηγουμενίτσα, το χωριό βρίσκεται ανάμεσα στην Πάργα και τα Σύβοτα, χτισμένο πάνω σε λόφο και μπροστά από μαγευτικές παραλίες.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader