12+1 μαγευτικά σημεία θέας για τις φωτογραφίες του Δεκαπενταύγουστου

12+1 μαγευτικά σημεία θέας για τις φωτογραφίες του Δεκαπενταύγουστου

Διανύουμε όμορφες διαδρομές και κάνουμε στάση σε υπέροχα σημεία του νησιού με παραμυθένια θεά

Οι ορεινές διαδρομές και γενικά η περιήγηση στα κυπριακά δάση προσφέρουν πάντοτε την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να ρεμβάσει και να απολαύσει από ψηλά τη μοναδική θέα προς το τοπίο.
Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο της θέας ως βασικό στοιχείο αναψυχής αλλά και τη ζήτηση που υπάρχει για αυτή την κατηγορία δασικής αναψυχής, το Τμήμα Δασών έχει επιλέξει αρκετές θέσεις τις οποίες έχει διαμορφώσει κατάλληλα (με κιόσκια, καθίσματα, πληροφοριακό υλικό, χώρους στάθμευσης κλπ) ώστε να εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή παραμονή στο χώρο και να αποτελούν ένα ευχάριστο σταθμό για τον ταξιδιώτη.

Σημεία θέας έχουν δημιουργηθεί είτε κατά μήκος των κύριων και δασικών δρόμων είτε κατά μήκος των μονοπατιών μελέτης της φύσης και προσφέρουν μοναδικές οπτικές απολαύσεις κατά τις στιγμές ξεκούρασης ή χαλάρωσης στα σημεία αυτά. Σε περιοχές όπου φιλοξενούνται διάφορα είδη πουλιών έχουν δημιουργηθεί παρατηρητήρια με σκοπό να παρέχουν στον επισκέπτη την ευκαιρία για πτηνοπαρατήρηση.

1

Σημείο θέας στην Οδού 

Το πιο πρόσφατο από τα εντυπωσιακά σημεία θέας της Κύπρου είναι το συγκεκριμένο που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην κοινότητα της ορεινής Λάρνακας την Οδού. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα ξύλινα παγκάκια που σου προσφέρουν πανοραμική θέα της περιοχής για να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες με την παρέα και το ταίρι σου. 

1

Σημείο θέας παραλίας Περβολιών 

Μία γιγάντια ξύλινη καρδιά "ξεφύτρωσε" σε ένα πανέμορφο σημείο της Κύπρου ιδανικό για να απολαύσεις την πανοραμική θέα της παραλίας των Περβολιών της Λάρνακας. Αναμφίβολα, το σημείο αυτό θα γίνει και πάλι πόλος έλξης των απανταχού instagramers και όχι μόνο του νησιού που θα θέλουν να απαθανατίσουν μία όμορφη στιγμή τους εκεί, σε ένα ακόμη instagrammable μέρος του νησιού. Αν αυτό το σαββατοκύριακο σκέφτεσαι πού να πας, βάλε το στο πρόγραμμα, φαίνεται πως και την ώρα του ηλιοβασιλέματος το σκηνικό εκεί θα είναι μαγευτικό.

Θέση παρατήρησης Σινόας

Στο χωριό Κελλάκι, σε κοντινή απόσταση από τη Μονή της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής και σε υψόμετρο 790 μέτρων βρίσκεται η Θέση Παρατήρησης Σινοά. Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται, είτε με αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια, ακολουθώντας ένα αρκετά ανηφορικό δρόμο. Στο συγκεκριμένο σημείο μπορείς να δεις διάφορα χωριά και περιοχές που βρίσκονται γύρω από το Κελλάκι, όπως είναι οι Άγιοι Βαβατσινιάς, η Ορά, η Επταγώνεια, ο Αρακαπάς και ένα μέρος της οροσειράς του Τροόδους που καλύπτει την περιοχή από το Μαχαιρά μέχρι και τη Μαδαρή, καθώς και μέρος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού. 

Σημείο θέας Γεροκαμινιά

Θα το βρεις στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους, όπου μπορείς να σταματήσεις καθ’ οδόν προς το Τρόοδος γιατί σίγουρα αξίζει. Εκεί μπορείς να θαυμάσεις την κοιλάδα που έχει δημιουργηθεί στις όχθες του ποταμιού που διασχίζει τις Πλάτρες, δημιουργώντας και τους γνωστούς καταρράκτες των Καληδονίων και του Μιλλομέρη. Το σημείο αυτό ξεχωρίζει, λόγω του ότι προσφέρει θέα μέχρι και τη θάλασσα της Λεμεσού, στην περιοχή της χερσονήσου του Ακρωτηρίου.

Σημείο θέας Μούττη της Χώρας

Πρόκειται για το σταυροδρόμι το οποίο βρίσκεται πάνω από το χωριό Σπήλια και εκεί ξεκινούν τρία μονοπάτια της φύσης. Το ένα από αυτά οδηγεί στη μαγευτική τοποθεσία «Μαύρα Δάση», το δεύτερο οδηγεί στο σταυροδρόμι «Στραοδουθκιά» και το τρίτο οδηγεί στο σταυροδρόμι «Δόξα σοι ο Θεός».

Σημείο θέας Κουκά

Η Κουκά είναι ένα από τα μικρότερα χωριά της Λεμεσού και αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο σημείο θέας θα δεις την κοιλάδα που δημιουργείται από τους ποταμούς Κούρη και Κρυό. Σίγουρα είναι ένα σημείο από το οποίο μπορείς να απολαύσεις την απέραντη θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Σημείο θέας στο χωριό Άρμου

Ένα ακόμη νέο σημείο θέας που βρίσκεται στο χωριό Άρμου στην επαρχία Πάφου. Από εδώ θα δεις  την Πέτρα του Ρωμιού μέχρι τον Κόλπο των Κοραλλίων. Για να το βρεις πρέπει να οδηγήσεις μέχρι το χωριό, χωρίς όμως να μπεις από την κύρια είσοδο, αφού 100 μέτρα πιο κάτω, στα αριστερά σου, θα δεις τον παλιό δρόμο προς Επισκοπή και εκεί θα βρεις το σημείο θέας!

1

Τεισιά της Μαδαρής

Ανάμεσα σε πεύκα, μαζιές και λατζιές, μέσα στο δάσος Αδελφοί, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία στο νησί με υψόμετρο 1.536 μέτρα θα απολαύσεις υπέροχη θέα που εκτείνεται σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Αυτοί οι κατακόρυφοι βράχοι αποτελούν το πιο ανθεκτικό κομμάτι στη διάβρωση του βράχου που εξελίσσεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια και δεν πρόκειται για ανθρώπινο επίτευγμα αλλά για φυσικά τείχη.

1

Θέση ξεκούρασης στο Μεταλλείο Αμιάντου

Ένα από τα πιο γνωστά σημεία θέας, αν και καινούργιο από όπου το μάτι σου θα σταματήσει στον κόλπο της Μόρφου. Το σημείο θέας, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά την πλατεία Τρόοδους στον δρόμο προς Χιονίστρα. 

7

Σημείο θέας Στεφάνι

Στην κοινότητα Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας βρίσκεται το βουνό «Στεφάνι». Από το σημείο αυτό ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει από ψηλά τα Λεύκαρα, το Σταυροβούνι, τις περιοχές Πεντάσχοινου, Βασιλικού μέχρι και τη Λάρνακα. Στο σημείο εκεί, θα βρείτε ένα μαγευτικό και συνάμα εντυπωσιακό σημείο θέας, στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα παγκάκι-παράθυρο, όπου μπορείτε να απαθανατίσετε αξέχαστες στιγμές. 

Μούττη του Καλογήρου

Βρίσκεται στο χωριό Κοράκου. Από εκεί θα απολαύσεις τη θάλασσα και το βουνό. 

Από το σημείο θα περνάνε και δύο νέα μονοπάτια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που σχεδιάστηκαν από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοράκου. 

1

Σημείο θέας στην Ευρύχου

Το σημείο έχει πανοραμική θέαση του Τροόδους, της κοιλάδας Σολέας και του κόλπου της Μόρφου. Ο επισκέπτης έχει επίσης την ευκαιρία να περάσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς μαζί με την οικογένειά του στον παιδότοπο «Πάρκο Χρυσοβαλάντως Μορφάκη Σωτηρίου», που υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του ξωκκλησιού.

Σημείο θέας στην Ελεδιώ

Από εδώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την πανοραμική θέα προς τον ποταμό της Έζουσας και το Τρόοδος, αλλά και προς μια μεγάλη έκταση από την Καλλέπεια μέχρι και τα Κούκλια της Πάφου. Μάλιστα, μετά και τη σχετικά πρόσφατη τοποθέτηση τηλεσκοπίου στο σημείο, η παρατήρηση των χωριών της ανατολικής και της δυτικής Πάφου.

Κεντρική φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου 

Loader