Οι 5 must visit παραλίες της επαρχίας Πάφου

Οι 5 must visit παραλίες της επαρχίας Πάφου

Πάμε για βουτιές σε ειδυλλιακές αμμουδιές στα δυτικά της Κύπρου

Η Πάφος έχει την τιμητική της τον Δεκαπενταύγουστο με τους πιο εκλεκτικούς να εκδράμουν στα δυτικά του νησιού αναζητώντας χαλάρωση και δροσιά στις πολύ ιδιαίτερες παραλίας της επαρχίας. Πέντες παραλίες της Πάφου ξεχωρίζουν ιδιαίτερα για την φυσική τους ομορφιά, τα κρυστάλλινα νερά τους αλλά και την ιστορία που κουβαλούν εδώ και αιώνες.

7

Πέτρα του Ρωµιού 

Θεωρείται η πιο φωτογραφηµένη παραλία ολόκληρης της Κύπρου, και όχι άδικα. Σύµφωνα µε τον µύθο, από τα νερά της αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη… Η απαράµιλλη φυσική οµορφιά της, που συνδυάζει το άγριο τοπίο και το ατέρµονο µπλε µε έναν µοναδικό τρόπο, εντυπωσιάζει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, που επισκέπτονται αυτό το τόσο ροµαντικό τοπίο. Ο µύθος γύρω από την ονοµασία της σχετίζεται µε τον Διγενή Ακρίτα, ο οποίος λέγεται ότι άδραξε έναν γιγαντιαίο βράχο και τον πέταξε στη θάλασσα εναντίον των Σαρακηνών, ώστε να προστατεύσει το νησί. Βρεθείτε εκεί την ώρα που ο ήλιος δύει, για να απολαύσετε ένα από τα πιο ειδυλλιακά ηλιοβασιλέµατα µε φόντο ένα άκρως ροµαντικό σκηνικό…

Info: Η µαγευτική αυτή παραλία απέχει µόλις 25,7 χιλιόµετρα από την πόλη της Πάφου. Οδικώς, ακολουθείτε τον αυτοκινητόδροµο Α6 προς την Λεµεσό.

1

Παραλία Λάρας

Μια απέραντη χρυσή αµµουδιά, µε πεντακάθαρα νερά, προσφέρει στους λουόµενους ένα µοναδικό θέαµα, µιας και εδώ γίνεται η αναπαραγωγή των χελώνων Caretta-Caretta. Η περιοχή είναι προστατευόµενη, χωρίς οργάνωση ή υποδοµές και για την πρόσβαση σε αυτήν απαιτείται όχηµα 4×4, µιας και προηγείται χωµατόδροµος. Παρόλα αυτά, το εντυπωσιακό θέαµα αξίζει τον κόπο – ειδικά αν είστε από τους τυχερούς, θα δείτε δεκάδες µικρά χελωνάκια να ξεπροβάλλουν ανάµεσα από την κάτασπρη άµµο!

Info: Απέχει 26 χλµ. από την πόλη της Πάφου, στον δρόµο προς Ακάµα.

1

Παραλία Βρυσούδια

Εξίσου όµορφη παραλία, µε βραβευµένα, πεντακάθαρα νερά, ενδείκνυται για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης… Η χρυσή άµµος και τα καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα φυσικά όµορφο σκηνικό, ενώ είναι οργανωµένη µε οµπρέλες και ξαπλώστρες, ώστε να µπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και να χαλαρώσετε σε ένα όµορφο, προσεγµένο περιβάλλον. Ενδείκνυται για οικογένειες, αλλά και για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ! Στα συν, η παρουσία ναυαγοσώστη και η εύκολη πρόσβαση από την πόλη. Το απογευµατάκι, απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά µαγαζιά της παραλίας!

Info: Απέχει µόλις 5 χλµ. από το κέντρο της Πάφου, και µπορείτε να πάτε εύκολα οδικώς.

6

Θαλασσινές Σπηλιές

Το σηµείο αυτό αποτέλεσε για χρόνια ένα καλά κρυµµένο µυστικό των ντόπιων, και µπορούµε να καταλάβουµε το γιατί… Είναι ένα τοπίο ατέλειωτης φυσικής οµορφιάς, που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε, είτε για κολύµπι είτε απλώς για να απολαύσετε τη θέα και να νιώσετε την ενέργεια του µέρους. Ψηλοί, λαξευµένοι λευκοί βράχοι και ατέλειωτο γαλάζιο που λαµποκοπάει κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο συνθέτουν το σκηνικό των Θαλασσινών Σπηλιών… Η έκταση του µέρους προσφέρει την απαραίτητ«ιδιωτικότητα», µιας και υπάρχουν άπειρες σπηλιές για κολύµπι, αλλά και βράχοι για ηλιοθεραπεία. Εαν δε είστε λάτρης της φωτογραφίας, θα ενθουσιαστείτε από το όλο σκηνικό. Στην περιοχή, µπορείτε να κάνετε και kayak!

Info: Η πρόσβαση γίνεται οδικώς, ακολουθώντας τον δρόµο προς τον Άγιο Γεώργιο Πέγειας (18 χλµ. περίπου από το κέντρο της Πάφου).

9

Blue Lagoon

Εάν ονειρεύεστε να κολυµπήσετε σε σµαραγδένια νερά, δε χρειάζεται να πάτε µακριά… Αρκεί να κανονίσετε µια µονοήµερη απόδραση στην παραλία Blue Lagoon και να γνωρίσετε ένα µέρος προικισµένο από τη φύση, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από µακρινά εξωτικά νησιά. Ερηµική, σχετικά δυσπρόσιτη (σας προτείνουµε να πάτε µε βαρκάκι από το Λατσί), αλλά άκρως µαγευτική, βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της Κύπρου, στη χερσόνησο Ακάµα και αποτελεί έναν πραγµατικά επίγειο παράδεισο! Θα εντυπωσιαστείτε από τα πράσινα, κρυστάλλινα νερά, ενώ ενδεικνύται για καταδύσεις χάρις στον εντυπωσιακό της βυθό. Info: Μπορείτε να πάτε οδικώς από την πόλη της Πάφου αν έχετε όχηµα 4×4 (απέχει 52 χλµ.), αν και η διαδροµή είναι δύσβατη, αλλά ο ευκολότερος τρόπος είναι να πάρετε καραβάκι από το λιµάνι στο Λατσί (40 χλµ. από την Πάφο), όπου οργανώνονται µονοήµερες εκδροµές!

Loader