Αυξημένη η ζήτηση σε sex toys. Δεν προλαβαίνουν οι Κινέζοι

Αυξημένη η ζήτηση σε sex toys. Δεν προλαβαίνουν οι Κινέζοι

Να ‘ναι καλά το lockdown

Ακούς συνεχώς για την επικείμενη κρίση, τις απολύσεις και την πολύ τρομακτική ύφεση της οικονομίας ή οποία μας έρχεται από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη μεριά.

Στην Κίνα υπάρχουν βιομηχανίες που δεν έχουν κανένα άγχος για την βιωσιμότητά τους, για τις πωλήσεις ή πως θα πληρώσουν μισθούς. Τουναντίον ψάχνουν εργάτες και εργοστάσια για να επεκτείνουν την παραγωγή τους. 

Οι κατασκευαστές sex toys της Κίνας αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή, καθώς το lockdown έχει αυξήσει σχεδόν ανησυχητικά την “διάθεση” για χρήση sex toys. 

Οι εξαγωγές sex toys της Κίνας έχουν αυξηθεί κατά 50% φέτος, σύμφωνα με το The Paper, ενώ οι εξαγωγές sex dolls φαίνεται πως για ευνόητους λόγους έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση, καθώς φαίνεται πως οι πωλήσεις έχουν διπλασιαστεί. 

Το lockdown στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ευρώπη, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία είναι η αιτία….προφανώς!

Η οικονομία της Κίνας, σιγά αλλά σταθερά, σημειώνει μια ήπια ανάκαμψη αναφέρει ο εγχώριος τύπος, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Σε αντίθεση όμως με την γενική οικονομία, η οποία αυξάνεται με ρυθμούς χελώνας, η  βιομηχανία σεξουαλικών παιχνιδιών έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη. Εμ, πως; 

Η διευθύντρια πωλήσεων εξωτερικού, Violet Du, δήλωσε ότι η Libo Technology με έδρα τη Shandong αύξησε το προσωπικό της γραμμής παραγωγής κατά περίπου 25%, έχοντας συνολικά περίπου 400 άτομα, από τότε που επέστρεψε στη δουλειά, περί τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ξαναμένων αλλά έγκλειστων Αμερικανών και Ευρωπαίων.

Η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιταλία ήταν οι πιο ενεργές εξαγωγικές αγορές τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με την Du. 

«Οι γραμμές παραγωγής μας λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο και οι εργαζόμενοί μας εργάζονται σε δύο βάρδιες για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση», δήλωσε η Du.

Η αύξηση της ζήτησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο lockdown, πρόσθεσε η Du, με τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς τα μέτρα περιορισμού παραμένουν σε ισχύ.

Η εταιρία Aibei Sex Doll Company έχει επίσης αυξήσει το προσωπικό, αλλά αναγκάστηκε να απορρίψει κάποιες παραγγελίες, σύμφωνα με τον γενικό της διευθυντή Lou, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Άκου προβλήματα! 

Η Aibei παράγει περίπου 1.500 sex dolls τον μήνα, με τιμές που κυμαίνονται από 2.200 γιουάν έως 3.600 γιουάν.

«Αυτή είναι μια niche αγορά στην Κίνα, επειδή η κινεζική κουλτούρα είναι σχετικά συντηρητική, επομένως όλα τα προϊόντα μας είναι προσανατολισμένα στις εξαγωγές, με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να είναι η μεγαλύτερη αγορά», δήλωσε ο Lou.

Μεγάλα εργοστάσια στο Ντονγκουάν μπορούν να παράγουν περίπου 2.000 κούκλες το μήνα, με μικρότερα εργοστάσια να παράγουν περίπου 300 έως 500, αν και αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από την τρέχουσα ζήτηση από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ανέφερε ο διευθυντής της Aibei Sex Doll Company.

Ο κατασκευαστής σεξουαλικών παιχνιδιών Wow Tech Group, με έδρα το Βερολίνο, επιβεβαιώνει πως τον Απρίλιο οι διαδικτυακές πωλήσεις για τις μάρκες We-Vibe και Womanizer είχαν αυξηθεί κατά περισσότερο από 200%.

Πηγή South China Morning Post 

Photo by Dainis Graveris from Pexels

Loader