Νέες παραστάσεις και περιοδεία για την Μήδεια του Μποστ από το θέατρο Αντίλογος

Νέες παραστάσεις και περιοδεία για την Μήδεια του Μποστ από το θέατρο Αντίλογος

Μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητά βασισμένη στον σπουδαίο σατιρικό́ λόγο του Μποστ

Η καυστική κωμωδία του Μποστ Μήδεια, παραγωγή του Θεάτρου Αντίλογος, μετά το σερί sold out παραστάσεων στη Λευκωσία, τις εξαιρετικές κριτικές και το θερμό χειροκρότημα, ξεκινά μια συναρπαστική περιοδεία με προσθήκη νέων παραστάσεων στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο.

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρου και πρωταγωνιστή στον ομώνυμο ρόλο τον μοναδικό Βαλεντίνο Κόκκινο, η παράσταση προκαλεί τους θεατές, μέσα από την σάτιρα, καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της εποχής μας και χαρίζει άφθονο γέλιο, που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη σήμερα.

Μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητά βασισμένη στον σπουδαίο σατιρικό́ λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Η Μήδεια, η Αντιγόνη, ο Ιάσονας, μια ψαρού, μια καλόγρια και ένας αλλιώτικος Χορός, συναντιούνται και μετατρέπουν την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια ξεκαρδιστική, κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζουν τη νεοελληνική πραγματικότητα. Ο Μπόστ, ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια! 

Παραστάσεις:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 | ΠΕΜΠΤΗ 21 | ΣΑΒΒΑΤΟ 23 | ΤΕΤΑΡΤΗ 27 | ΠΕΜΠΤΗ 28 στις 9 το βράδυ

Ανοικτό Αμφιθέατρο Κεντρικά Πανεπιστημίου Κύπρου

(Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75, 1678 Λευκωσία)

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 9 το βράδυ - Αμφιθέατρο Λανιτείου Γυμνασίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 8:30 το βράδυ - Πολιτιστικό Κέντρο Πελενδρίου

ΠΑΦΟΣ

ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8:30 το βράδυ - Μαρκίδειο θέατρο

Προπώληση εισιτηρίων: SoldOut Tickets και καταστήματα Stephanis - Electronics

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 99 25 1331 

 

Loader