Ανησυχούν οι ξενοδόχοι για το φετινό τουριστικό ρεύμα

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι για το φετινό τουριστικό ρεύμα

Μείον 5-10% το τουριστικό ρεύμα προς Κύπρο σε σχέση με πέρσι

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι για το φετινό τουριστικό ρεύμα

Στο 5-10% πιο κάτω από την περσινή χρονιά κυμαίνεται το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο αν και επικρατεί αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στους επόμενους μήνες με τις προσπάθειες που καταβάλλονται και με τη βελτίωση που αναμένεται να δώσει η αγορά της τελευταίας στιγμής.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης, αναφέροντας ότι «άρχισαν να δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα κι αυτό φαίνεται και από τις στατιστικές των αφίξεων για τον Μάρτιο. Συνεχίζουμε όμως τις προσπάθειες μας για να μπούμε δυναμικά στην αγορά της τελευταίας στιγμής με ό,τι αυτό συνεπάγεται και από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η αγορά της Ρωσίας παρά το ότι έχει κάποια προβλήματα και δυσκολίες από συγκεκριμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και με το ρούβλι, υπάρχει το μεγάλο σπρώξιμο των αρχών της Ρωσίας κυρίως προς την Τουρκία αλλά και την Αίγυπτο. «Νομίζω ότι προς το παρόν αντέχουμε, είτε θα είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρσι είτε λίγο πιο κάτω», σημείωσε.

Σε σχέση με τη Βρετανία είπε ότι είναι πολύ επηρεασμένη από το Brexit.

«Η αγορά της Γερμανίας φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα σοβαρό με έλλειψη αεροπορικών θέσεων λόγω της χρεοκοπίας δύο αεροπορικών εταιρειών που εξυπηρετούσαν τη Γερμανία, που είναι ένα σοβαρό πρόβλημα», πρόσθεσε

Loader