Μπήκαμε στα γραφεία της κυπριακής κοιλάδας Silicon

Μπήκαμε στα γραφεία της κυπριακής κοιλάδας Silicon

Έχουμε στη Λευκωσία Silicon Valley;

Μπήκαμε στα γραφεία της κυπριακής κοιλάδας Silicon

Το εμβληματικό Silicon Valley αποτελεί το σπίτι των μεγαλύτερων τεχνολογικών μεγαθηρίων στον κόσμο, όπως είναι η Google, η Facebook και η Apple ενώ προσφέρει στέγη και πάμπολλες ευκαιρίες εργοδότησης και ανέλιξης σε δεκάδες χιλιάδες βγαλμένα τα περισσότερα απ’ τη χρονοκάψουλα του μέλλοντος start ups.

Κάπου εκεί τέρμα της λεωφόρου Προδρόμου στη Λευκωσία, στη διασταύρωση με τη Γρίβα Διγενή, βρίσκεται, θα λέγαμε αυθαίρετα, η κυπριακή κοιλάδα Σίλικον.

Στον πρώτο όροφο μιας παλιάς και ογκώδους πολυκατοικίας στεγάζεται το Capital Impact: ένας πολυχώρος συνεργασίας που δημιουργήθηκε τρία χρόνια πριν, με σκοπό να προσφέρει οικονομικά και μοντέρνα γραφεία, με όλες τις απαραίτητες τεχνολογικές ανέσεις, σε όσες νεοφυείς επιχειρήσεις -όπως είναι ο δόκιμος και αρεστός όρος στα ελληνικά για τα start-ups- βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα και επιθυμούν να στεγαστούν κάπου εύκολα, έξυπνα, γρήγορα κι ωραία.

Τα γραφεία που προσφέρονται για τους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Υπάρχουν τα προφανώς φθηνότερα στο ενοίκιο open-space που είναι γύρω στα εκατό ευρώ μηνιαίως και τα πριβέ, για τα οποία και ανάλογα με το μέγεθός τους, μικρό ή μεγάλο, η τιμή καθορίζεται στα 350 ή στα 550 ευρώ αντιστοίχως.

Όπως θα ανέμενε κανείς, στον χώρο διατίθεται για τους ένοικους γρήγορο ίντερνετ, λογισμικά, χώροι για meetings και ασφαλώς άφθονος καφές. Το σαλονάκι του πολυχώρου αποτελείται από χρωματιστούς καναπέδες και πούφ, το μπαλκόνι είναι τεράστιο με «βιομηχανικά» βαρέλια ως τραπέζια ενώ αρκετοί διαχωριστικοί τοίχοι μεταξύ των γραφείων είναι για ευνόητους λόγους ασπροπίνακες.

Φλιπεράκι δεν συναντήσαμε, μινιατούρες της φόρμουλα 1 σε βιτρίνα ωστόσο είδαμε, όπως επίσης και καλαθάκι για μπάσκετ, μίνι μπιλιάρδο, φουσκωτά παιχνίδια και κάμποσα έξυπνα γκάτζετ.

Αδιαμφισβήτητα, από τις χαρακτηριστικές μυρωδιές της φρεσκομπογιατισμένης γυψοσανίδας μέχρι την ασημί μηχανή για εσπρέσο δίπλα από τα χρωματιστά πουφ, η συνολική αίσθηση από τον χώρο παραπέμπει σε υπερμοντέρνες εγκαταστάσεις πρώτης κλάσης αμερικανικού ή βρετανικού κολεγίου.

Στο capital impact στεγάζονται αυτήν την περίοδο δέκα startups και τέσσερις πιο μακροχρόνιες πρωτοβουλίες του κυπριακού οικοσυστήματος, όπως το το Cyprus Business Angels Network (CYBAN) και το Chrysalis LEAP.

Loader