Crème de la crème με υπογραφή New York Times

Crème de la crème με υπογραφή New York Times

Φέτος αναμφισβήτητα είναι η χρονιά της Πάφου

Crème de la crème με υπογραφή New York Times

Και έτσι ξαφνικά, οι New York Times, αποφάσισαν να μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Συμπεριλαμβάνοντας την Κύπρο στα 52 μέρη που αξίζει να επισκευτεί κάποιος το 2017, αισθάνεσαι -έστω για λίγο- πως οι άνθρωποι που ξέρουν, ταξιδεύουν, έχουν πρόσβαση στα καλύτερα, τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα, σε εντόπισαν, σε ξεχώρισαν και σε προτείνουν.

Στην 21η θέση λοιπόν, οι New York Times παρουσιάζουν την Κύπρο, ενώ η δεύτερη έκπληξη έρχεται από την αναφορά στην Πάφο και τη Λευκωσία, ουχί στην Λεμεσό! Ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά σε πολιτιστικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα και όχι όπως γίνεται συνήθως σε μπιτσόμπαρα και παραλίες.

Φέτος αναμφισβήτητα είναι η χρονιά της Πάφου και τα διεθνή βλέμματα στρέφονται προς την όμορφη πόλη του Ευαγόρα.

Όπως γράφει το άρθρο των NΥ Times «Η κυπριακή πόλη της Πάφου έχει ετοιμάσει μια πληθώρα εκδηλώσεων για το ρόλο της ως το 2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Αλλά και ολόκληρο το νησί διαθέτει αξιοθέατα, ιδιαίτερα και στη Λευκωσία, όπου η AG Leventis Gallery άνοιξε τη συλλογή της με πάνω από 800 έργα από το 2014″.

Ο δημοσιογράφος Evan Rail ο οποίος υπογράφει το σχετικό κομμάτι, είναι λάτρης της μπύρας και του καλού φαγητού, ενώ έχει εκδόσει σχετικό οδηγό, οπότε η αναφορά του στο «Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείον», θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Για όσους ήδη είχαν ανακαλύψει το υπέροχο αυτό μαγαζί, η αναφορά του δεν αποτελεί έκπληξη, για τους υπόλοιπους δίνει ένα ακόμη κίνητρο!

Ο Rail αναφέρει ακόμη το «Pivo Microbrewery» και το «Cook Shop», δυο μαγαζιά που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την μοναδικότητά τους.

Loader