Ο «Πατέρας» του Blockchain στο Συνέδριο της Αθήνας

Ο «Πατέρας» του Blockchain στο Συνέδριο της Αθήνας

Ο «Πατέρας» του Blockchain στο Συνέδριο της Αθήνας

Το DECENTRALIZED 2019 θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα στον χώρο του blockchain και των κρυπτονομισμάτων, καθώς επίσης και σημαντικούς τοπικούς και διεθνείς χορηγούς, οι οποίοι, στο τριήμερο συνέδριο, θα σκιαγραφήσουν τα επόμενα βήματα στο αποκεντρωμένο μέλλον μας.

Η σειρά παγκόσμιων συνεδρίων επιστρέφει για τρίτη χρονιά, και για δεύτερη συνεχή στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2019.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης για το blockchain να αναμένεται μεγαλύτερη και ανανεωμένη από την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη περυσινή διοργάνωση στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το DECENTRALIZED 2019 θα περιλαμβάνει πάνω από 80 ομιλητές (κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς και τεχνικούς εμπειρογνώμονες), από περισσότερες από 50 χώρες, καθώς και περισσότερες από 60 εταιρείες ως χορηγούς και εκθέτες, παρουσιάζοντας τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους. Αναμένεται οι σύνεδροι, στην πλειοψηφία τους στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και ακαδημαϊκούς, ερευνητές και φοιτητές, να ξεπεράσουν τους 1,200 συμμετέχοντες που φιλοξένησε η περυσινή διοργάνωση.

Υπάρχει ενθουσιασμός γύρω από τις τρεις βασικές ενότητες (tracks) του συνεδρίου: Επιχειρήσεις (Business), Τεχνολογία (Technology) και Ακαδημαϊκή Έρευνα (Academia), στις οποίες οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια δυναμική ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών σχετικά με τις τάσεις και εξελίξεις στον χώρο, αναλύοντας τις τελευταίες χρήσεις και εφαρμογές των τεχνολογιών blockchain και των κρυπτονομισμάτων. Μεταξύ των φετινών κεντρικών ομιλητών είναι οι εξής:

-W. Scott Stornetta: Θεωρείται ως ένας από τους «πατέρες» του blockchain, με το έργο του να έχει αναφερθεί τρεις φορές στα διαδικτυακά γραπτά (bitcoin design paper) του Satoshi Nakamoto.

-Adam Back: Εφευρέτης της Hashcash και συνιδρυτής / διευθύνων σύμβουλος της Blockstream

-Tim Draper: Κορυφαίος επενδυτής (venture capitalist) και ιδρυτής του Draper Associates, του Draper Venture Network, και του Draper University of Heroes.

-Silvio Schembri, Υφυπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Οικονομίας και Καινοτομίας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Μάλτας.

-Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο (STOA).

-Bill Barhydt, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της πρωτοπόρου εφαρμογής επενδύσεων Abra.

-Perianne Boring, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου.

-Επιπλέον, περισσότεροι από 40 ομιλητές σε μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα διεθνών ομιλητών.

Επιπρόσθετα, το θα παρουσιάσει δυο παράλληλα ολοήμερα εργαστήρια πριν από την έναρξη του:

-Το Corda Bootcamp, το οποίο συνδιοργανώνεται από την R3 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν για την πλατφόρμα Corda blockchain, καθώς και σε μηχανικούς blockchain που επιδιώκουν να αναπτύξουν τη δική τους εφαρμογή Corda (CorDapp).

-Το εργαστήριο Hyperledger, το οποίο συνδιοργανώνεται από τη Hyperledger, θα παρέχει πρακτική εμπειρία στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα στον κόσμο για την επιχειρηματικότητα στον τομέα του blockchain.

Ο αυξανόμενος αριθμός χορηγών, εκθετών και υποστηρικτών του DECENTRALIZED 2019, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η Κυβέρνηση του Καναδά, καθώς επίσης και σημαντικοί οργανισμοί όπως η Eurobank Greece, ο Stelios Americanos & Co. LLC, η Zilliqa, η PumaPay, η Obyte, και τώρα πλέον η BitShares, θα παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο.

Η σειρά συνεδρίων DECENTRALIZED διοργανώνεται από το Institute For the Future (IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), στο πλαίσιο της ευρύτερης ενασχόλησης του Πανεπιστημίου με την τεχνολογία Βlockchain, σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Το φετινό συνέδριο συνδιοργανώνεται από την BitShares, η οποία είναι η ταχύτερη βιομηχανική πλατφόρμα Blockchain παγκοσμίως, παρέχοντας συνάμα ένα από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα του είδους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στο DECENTRALIZED 2019, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.decentralized.com. Τα ενδιαφερόμενα άτομα και οι εταιρείες παροτρύνονται να εγγραφούν σύντομα, για να επωφεληθούν από τα εισιτήρια Early Bird, τα οποία είναι διαθέσιμα μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019.

To Institute For the Future (IFF) είναι ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που στοχεύει στην προώθηση των αναδυόμενων τεχνολογιών και στην αποτελεσματική εφαρμογή τους σε βιομηχανικό, κυβερνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, καθώς και στην αξιολόγηση των επιπτώσεών τους στην απασχόληση, στην άνιση κατανομή του πλούτου, καθώς και στις ζωές και στις κοινωνίες γενικότερα.

Το όραμα του IFF είναι να γίνει ένα κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο, το οποίο να πρωταγωνιστεί στη διεπιστημονική έρευνα και καινοτομία παγκοσμίως. Οι ερευνητές του IFF εργάζονται στην τεχνολογία που διαμορφώνει τη δομή και τις λειτουργίες των μελλοντικών μας οικονομιών και κοινωνιών, με εστίαση στις τεχνολογίες Blockchain (Distributed Ledger Technology), στα Κρυπτονομίσματα, στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στους Αλγόριθμους Πρόβλεψης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τομείς μελέτης και έρευνας, καθώς και τις δράσεις και συνεργασίες του Institute For the Future, παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ΕΔΩ.

Η BitShares είναι η ταχύτερη βιομηχανική πλατφόρμα Blockchain παγκοσμίως, η οποία μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 17,000 λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντας διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα, παρέχοντας συνάμα ένα από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα του είδους.

Η BitShares Blockchain υλοποιεί μια αναγκαία βιομηχανική τεχνολογία που εξυπηρετεί επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες, με ένα μοναδικό οικοσύστημα βασισμένο σε τεχνολογία ελεύθερης πρόσβασης (open-source MIT-licensed Graphene technology).

Αντιπροσωπεύει την πρώτη αποκεντρωμένη αυτόνομη κοινότητα που επιτρέπει στους κύριους κατόχους των token της να αποφασίζουν για τη μελλοντική κατεύθυνση της BitShares, καθώς και τα προϊόντα της. Είναι επίσης το πρώτο Blockchain που αξιοποιεί τα Stablecoins (ή Smartcoins όπως αποκαλούνται από την BitShares).

Loader