Εκστρατεία #stories4all, στα σχολεία

Εκστρατεία #stories4all, στα σχολεία

Για την προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα

Εκστρατεία #stories4all, στα σχολεία

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Σόφη Μιχαηλίδου, ανέφερε πως η εκστρατεία #stories4all εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του ΓΤΠ και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων για την ανάγκη σεβασμού της διαφορετικότητας.

«Μέσα από τον σεβασμό στο διαφορετικό, μέσα από την ειλικρινή επαφή και την αλληλοκατανόηση γινόμαστε όλοι λίγο πλουσιότεροι», επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά της, οπως αναφέρεται, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, ανέδειξε τη σημασία που έχει για το κάθε παιδί να αναπτύξει τον σεβασμό απέναντι στα δικαιώματα του συνανθρώπου του, την ταυτότητά του, τη γλώσσα του και τις πολιτισμικές του αξίες .

«Τα παιδιά πρέπει να προετοιμάζονται για μια υπεύθυνη ζωή, σε μια ελεύθερη κοινωνία μέσα σε πνεύμα κατανόησης, ειρήνης, ανοχής, ισότητας των φύλων και φιλίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς και τις εθνικές και θρησκευτικές ομάδες» σημείωσε.

Η Δέσπω Μιχαηλίδου έκανε ιδιαίτερη μνεία στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου, η οποία αποτελείται από 30 παιδιά και συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το 2010 με βασικό στόχο τη διαβούλευση με τα ίδια τα παιδιά για θέματα που τα αφορούν, ώστε οι δικές τους απόψεις να λαμβάνονται υπόψη κατά τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων σε σχολεία της Κύπρου στο πλαίσιο της εκστρατείας.

Την εκστρατεία στηρίζει ενεργά η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής και ιδιαίτερα οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής που ως πρεσβευτές αυτής της εκστρατείας θα συμβάλουν ώστε να μεταφερθεί σε όλους το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας.

Η εκστρατεία #stories4all αποτελεί μια πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και θα διαρκέσει από τις 25 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Loader