#ELAtoCyprus: Η καμπάνια για τη στέγαση της Ευρ. Αρχής Εργασίας

#ELAtoCyprus: Η καμπάνια για τη στέγαση της Ευρ. Αρχής Εργασίας

Η Κύπρος ανάμεσα σε άλλες τρεις χώρες διεκδικεί τη στέγαση του ELA

#ELAtoCyprus: Η καμπάνια για τη στέγαση της Ευρ. Αρχής Εργασίας

Την φιλοξενία της έδρας της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA), φιλοδοξεί η Κύπρος, η οποία ανάμεσα σε άλλες τρεις Ευρωπαϊκές πόλεις έστειλε την προσφορά της στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ.

Οι προσφορές από την Λευκωσία (Κύπρος),την Μπρατισλάβα (Σλοβακία), την Ρίγα (Λετονία) και τη Σόφια (Βουλγαρία), ελήφθησαν έως τις 6 Μαΐου 2019, σύμφωνα με τη διαδικασία επιλογής της έδρας του ELA, την οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των κρατών μελών.

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ δημοσίευσε σήμερα τις προσφορές που έστειλαν τέσσερις χώρες της ΕΕ για να φιλοξενήσουν την έδρα της μελλοντικής Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA).

Η προσφορά της Κύπρου μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση και η σχετική καμπάνια συνοδεύεται από το "hastag" #ELAtoCyprus.

Η σελίδα προσφοράς 60 σελίδων περιέχει μάλιστα εισαγωγή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρει ότι «η Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κύπρου, φιλοδοξεί να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας (ELA), η οποία αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία της μέσα στο 2019. Σε μια ένωση της Αλληλεγγύης, μια Ευρώπη ενωμένη σε πολυμορφία, θα είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό όργανο που φιλοξενείται στην Κύπρο, τονίζει και συμπληρώνει ότι «διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και επίτευξη καλύτερων και ασφαλών συνθηκών απασχόλησης, αποτελούσε ανέκαθεν μία από τις κύριες προτεραιότητες της Ένωσης».

Παράλληλα σημειώνει ότι η ο ELA διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο και η Κύπρος είναι έτοιμη, με κάθε τρόπο, να υποστηρίξει αυτό τον κοινό σκοπό, ενώ τονίζει ότι η φιλοξενία της Αρχής αποτελεί το φυσικό αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποστήριξης της Κύπρου για τη δημιουργία μιας κοινής αρχής εργασίας και της δέσμευσης της για την προαγωγή δίκαιων συνθηκών εργασίας, κοινωνικής συνοχής και υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

«Η Κύπρος, με μια ανοιχτή, ποικίλη και πολυπολιτισμική κοινωνία, εκτός από την άφθονη ιστορική κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο της, προσφέρει ένα μοναδικά ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για να ζήσει κανείς και να εργαστεί, καθώς και προηγμένες υποδομές, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, υψηλά στάνταρς εκπαίδευσης σε για αγγλόφωνους και γαλλόφωνους και πολυάριθμες προοπτικές απασχόλησης», προσθέτει, λέγοντας πως η Λευκωσία, μια εξαιρετική σύγχρονη πόλη με συναρπαστική ιστορία, απολαμβάνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη φιλοξενία της ELA, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα μέσα και εργαλεία για ένα αποτελεσματικό εργασιακό περιβάλλον, καθώς και την ιδανική ποιότητα ζωής για το προσωπικό και τις οικογένειές του».

«Η φιλοξενία τoυ ELA στην Κύπρο θα αυξήσει επίσης σημαντικά την προβολή της ΕΕ στο ανατολικό και νότιο τμήμα της Ένωσης», καταγράφει ο Πρόεδρος και σημειώνει ότι «η επιλογή της Λευκωσίας θα αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης προς τις χώρες και τους πολίτες της περιφέρειας της ΕΕ, στέλνοντας ένα μήνυμα αποκέντρωσης, αλληλεγγύης και ισότητας όλων των κρατών μελών της, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το μοναδικό θεσμικό πλαίσιο της Ένωσης και το γενικό πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών της».

Σημειώνει ότι «αναμένω την υποστήριξή σας, κατά την εξέταση της πρότασης που παρουσιάζουμε σήμερα, είμαι πεπεισμένος ότι θα αναγνωρίσετε την τέλεια ισορροπία και αντιστοιχία μεταξύ των αντικειμενικών κριτηρίων και της προσφοράς της Κύπρου». «Οι κοινωνικοί εταίροι στην Κύπρο, ενώσεις εργοδοτών και εργαζομένων, ομοσπονδίες και οργανισμοί, υποστηρίζουν σθεναρά την πρωτοβουλία αυτή, κάτι που μας ενθαρρύνει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για να φιλοξενήσει τον ELA η Λευκωσία. Η Κύπρος προσβλέπει στην επιτυχή σύσταση αυτής της Αρχής και στο ακόμη πιο επιτυχημένο και γόνιμο μέλλον της», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Loader