Φρένο στη χρήση καρτών τον Σεπτέμβριο

Φρένο στη χρήση καρτών τον Σεπτέμβριο

Λιγότερο το ύψος των αγορών κατά 11%, λόγω μείωσης πληρωμών στο Τμήμα Φορολογίας

Φρένο στη χρήση καρτών τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών των κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά μειώθηκε κατά 11% τον Σεπτέμβριο υποχωρώντας στα €275,1 εκ., αν και σε επίπεδο εννιαμήνου το ποσό αυτό ανήλθε στα €2903 εκ. καταγράφοντας αύξηση 14%.

Αύξηση στη χρήση καρτών σημειώθηκε στις υπεραγορές, τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, τα εστιατόρια, μπαρ και catering, τα ξενοδοχεία και τις επαγγελματικές υπηρεσίες.

Μείωση σημειώθηκε σε καταστήματα τύπου DIY και στις κυβερνητικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την JCC, η μείωση τον Σεπτέμβριο επηρεάζεται κυρίως από τη μείωση του κρατικού τομέα, λόγω των πληρωμών του τμήματος φορολογίας τον προηγούμενο μήνα.

Στο εξωτερικό οι δαπάνες και αναλήψεις των κυπρίων με πιστωτικές κάρτες που περιλαμβάνουν και τις αγορές μέσω διαδικτύου, παρουσίασαν αύξηση 13% τον Σεπτέμβριο φθάνοντας στα €162,8 εκ. Το εννεάμηνο η αύξηση διαμορφώνεται στο 9%.

Όσο αφορά τις τοπικές κάρτες στις κατεχόμενες περιοχές οι Κύπριοι έκαναν αγορές αξίας 1,78 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο, ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο το ποσό ανήλθε στα 15,6 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με ξένους, η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 10% στα €132 εκ. Το εννεάμηνο η αύξηση διαμορφώθηκε στο 16%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για πληρωμές με κάρτες

Loader