Η Μηλιού νικήτρια του διαγωνισμού «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας»

Η Μηλιού νικήτρια του διαγωνισμού «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας»

Σκοπός του φετινού διαγωνισμού, όπως είπε, είναι η ανάδειξη και προβολή μη παραδοσιακών τουριστικών προορισμών

Η Μηλιού νικήτρια του διαγωνισμού «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας»

Σε δηλώσεις η κοινοτάρχης της Μηλιού Εύα Χρυσάνθου εξέφρασε την ικανοποίηση της σημειώνοντας πως ο διαγωνισμός στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υφυπουργείου Τουρισμού για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COSME 2019 «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» ( ΕDEN).

Σημειώσε ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Μονάδα Τουρισμού- στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι 28 χώρες, μέλη της ΕΕ αλλά και υποψήφιες για ένταξη χώρες, κάθε μια από τις οποίες θα αναδείξει το δικό της νικητή προορισμό.

Σκοπός του φετινού διαγωνισμού, όπως είπε, είναι η ανάδειξη και προβολή μη παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, οι οποίοι προσφέρουν αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες βασιζόμενες σε υπηρεσίες υγείας και ευεξίας.

Παράλληλα επιδιώκεται η οικονομική τους ανάπτυξη με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού. Η κ. Χρυσάνθου ανέφερε πως αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια αφού τις χρονιές 2017 – 2018 η κοινότητα της Μηλιού εξασφάλισε βραβεία για τις Πράσινες Σημαίες.

Φέτος με τη συμμετοχή της κοινότητας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και την εξασφάλιση νίκης, η Μηλιού, σημείωσε εισέρχεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως Προορισμός Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας.

Όπως εξήγησε η κ. Χρυσάνθου, δικαιούχοι του διαγωνισμού είναι φορείς, οι οποίοι δύνανται να εκπροσωπούν τους επιλέξιμους προορισμούς και οι οποίοι ορίζονται ως Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπλέγματα αυτών καθώς και άλλοι φορείς στους οποίους συμμετέχουν ή εκπροσωπούνται όπως αναπτυξιακές εταιρείες περιφερειακές εταιρείες τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί η λειτουργία και ύπαρξη της τουριστικής προσφοράς τουλάχιστον από το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Διαγωνισμός για τουρισμό υγείας και ευεξίας στην Κύπρο

Loader