Η ΑΗΚ στη νέα ψηφιακή εποχή με το EAC mobile app

Η ΑΗΚ στη νέα ψηφιακή εποχή με το EAC mobile app

Την πρώτη καινοτόμο εφαρμογή για κινητά και tablet, EAC mobile app παρουσίασε σήμερα η ΑΗΚ

Η ΑΗΚ στη νέα ψηφιακή εποχή με το EAC mobile app

Ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρει ότι το EAC mobile app είναι η εφαρμογή μιας νέας εποχής για την ΑΗΚ και δίνει στους καταναλωτές πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες, μέσα από ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον. Υποστηρίζεται από σχεδόν όλους τους τύπους των έξυπνων κινητών συσκευών.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ανέπτυξε το EAC mobile app ώστε ο πελάτης της ΑΗΚ-Προμήθεια να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του αλλά και πρόσβαση σε υπηρεσίες που ο Οργανισμός προσφέρει σε όλους τους χρήστες του δικτύου ηλεκτρισμού.

Με το EAC mobile app ο χρήστης μπορεί να δει στοιχεία του λογαριασμού του, να βλέπει το ιστορικό κατανάλωσης του ρεύματος στο υποστατικό του, μπορεί να επιλέξει να λαμβάνει τον λογαριασμό του ηλεκτρονικά, να εξοφλεί τον λογαριασμό απλά και ηλεκτρονικά, να ενημερώνεται για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος και τυχόν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, να αναφέρει κάποιο περιστατικό για ζημιά ή βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στο δίκτυο οδικού φωτισμού, να υπολογίσει ποιο είναι το ενδεικτικό κόστος χρήσης κάποιας συσκευής, να έχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις ανακοινώσεις και τα ενημερωτικά έντυπα που εκδίδει η ΑΗΚ, να βρίσκει εύκολα στον χάρτη όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών, τα ωράρια λειτουργίας τους και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, να δει που βρίσκονται τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για την υπηρεσία e-charge, να υποβάλει την ένδειξη του μετρητή του (αν η ΑΗΚ δεν έχει πρόσβαση στο υποστατικό του) και να είναι συνεχώς σε επαφή με την ΑΗΚ για οτιδήποτε άλλο τον αφορά.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής, Ανδρέας Μαραγκός ανέφερε ότι “η νέα ΑΗΚ δεν θα μπορούσε παρά να είναι ανοιχτή στις τεχνολογικές εξελίξεις. Η τεχνολογία χρειάζεται την ενέργεια, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να αποκτήσει ζωή και υπόσταση. Όμως, και η τεχνολογία έχει τη δική της ενέργεια. Ενέργεια χρησιμότητας, δημιουργικότητας, ενέργεια ελευθερίας που κάνει τη ζωή μας πιο απλή. Πιο καλή. Μια τέτοια "διαφορετική ενέργεια" θα γνωρίσουμε σήμερα. Γιατί σήμερα η ΑΗΚ κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον. Το ψηφιακό μέλλον.”

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε ότι με την ανάπτυξη της πρώτης διαδραστικής εφαρμογής της ΑΗΚ, έχει δημιουργηθεί και η αναγκαία κατάλληλη τεχνική υποδομή."Η υποδομή αυτή δίνει πλέον τη δυνατότητα στην ΑΗΚ να αναπτύξει με ασφάλεια περισσότερες εφαρμογές κινητών συσκευών για χρήση από τις ίδιες τις Επιχειρησιακές Μονάδες και Διευθύνσεις του Οργανισμού, με σκοπό τη συνεχή επιχειρησιακή βελτίωση.”, κατέληξε.

Loader