Η επόμενη μέρα των εκλογών

Η επόμενη μέρα των εκλογών

Οδεύοντας προς τον Β' Γύρο

Η επόμενη μέρα των εκλογών

Οι πολίτες μίλησαν. Την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, θα αναμετρηθούν στον Β΄Γύρο των Προεδρικών Εκλογών, ο οποίος θα κρίνει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πενταετία 2018-2023.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, όπως αναμενόταν φυσικά, "έκοψε" πρώτος το νήμα του Α' γύρου των Προεδρικών Εκλογών. Ωστόσο το 35,51% που εξασφάλισε, βρήκε αρκετούς από τους οπαδούς του προβληματισμένους, καθώς ανέμεναν μια πολύ πιο μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Τελικά η διαφορά από τον Σταύρο Μαλά(30,24%), περιορίστηκε στις 5,2%.

Το ποσοστό που εξασφάλισε ο Σταύρος Μαλάς, κρίνεται ως εξαιρετικά θετικό από άτομα του περιβάλλοντός του. Πηγές αναφέρουν πως στο πιο θετικό σενάριο, το αναμενόμενο ποσοστό ήταν κάπου γύρω στο 28%.

Στην αρχή της εκλογικής διαδικασίας και μέχρι το μεσημέρι, όλοι μιλούσαν για θρίλερ μεταξύ Σταύρου Μαλά και Νικόλα Παπαδόπουλου, για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Κάτι που φυσικά στην πορεία ξεκαθάρισε, μιας και ο Νικόλας Παπαδόπουλος έμεινε πιο κάτω από όσα θα ανέμεναν οι υποστηρικτές του, εξασφαλίζοντας ποσοστό 25,74%.

Διάβασε ολόκληρο το ρεπορτάζ από την OFFSITE εδώ.

Loader