Η VesselBot στο Ρότερνταμ

Η VesselBot στο Ρότερνταμ

Στο PortXL με βλέψεις πολύ υψηλές

Η VesselBot στο Ρότερνταμ

Το VesselBot είναι μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας η οποία παρέχεται με τη μορφή SaaS (Software as a Service) προσφέροντας τόσο στους Ναυλωτές όσο και στους Ιδιοκτήτες πλοίων στρατηγικά, λειτουργικά και οικονομικά οφέλη. To VesselBot αξιοποίησε την τεχνολογία προκειμένου να επιτύχει σημαντική μείωση των απαιτούμενων πόρων καθώς επίσης και του κόστους διαμεσολάβησης κατά τη διαδικασία ναύλωσης. Παράλληλα επιτυγχάνει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων μέσα από δεδομένα με σαφώς πιο αποτελεσματικό τρόπο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο που λειτουργεί σήμερα η αγορά.

Στις 07 & 08 Μαρτίου 2016, κατά τη διάρκεια των ημερών της τελικής επιλογής, 19 startups από όλο τον κόσμο παρουσίασαν τις εταιρίες τους σε κοινό άνω των 160 μεντόρων, επενδυτών και experts της αγοράς. Τα 12 καλύτερα επιλέχτηκαν για το acceleration πρόγραμμα του PortXL, μεταξύ των οποίων και το ελληνικόκυπριακό ship-chartering market place, VesselBot.

Το PortXL είναι το πρώτο acceleration program για tech startups τα οποία δραστηριοποιούνται σε σχετικές αγορές αλλά και στην ίδια την αγορά της ναυτιλίας. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό ανοιχτό πρόγραμμα καινοτομίας, το οποίο βασίζεται σε mentorship τεχνολογικών startups που δραστηριοποιούνται σε αγορές που έχουν σχέση με τη θάλασσα και τη λειτουργία των λιμανιών, που ξεκίνησε από το λιμάνι του Ρότερνταμ και απολαμβάνει την πλήρη στήριξη των εταιρειών VanOord, Vopak, Boskalis, Damen, Heineken, Rabobank, και EY. Η έμπειρη ομάδα του εργάζεται βάσει της αποδεδειγμένης φόρμουλας, η οποία βασίζεται στην επταετή εμπειρία του υψηλής αναγνώρισης παγκόσμιου δικτύου του accelerator. Ένα εντατικό πρόγραμμα 100 ημερών εκπαίδευσης με στόχο να αναπτύξει τα 12 startups που επιλέχθηκαν, προσφέροντας τους επίσης ένα οικοσύστημα ιδρυτών, επενδυτών και συνεργατών που υποστηρίζει και επιταχύνει το επιχειρηματικό τους ταξίδι.

Οι μέντορες του PortXL θα εκπαιδεύσουν την ελληνοκυπριακή εταιρία για τρεις μήνες γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά, business model innovation, business developmentκαι ethics. Έχοντας τα εφόδια αυτά η VesselBot στοχεύει στην κατάκτηση των στόχων του.

Στις 30 Ιουνίου 2016, το VesselBot θα παρουσιάσει την πρόοδο του σε ένα κοινό άνω των 1.000 ατόμων. Παρόντες θα είναι δημοσιογράφοι, συνεργάτες και επενδυτές οι οποίοι θα γιορτάσουν μαζί τους την ολοκλήρωση του προγράμματος αλλά και την ενίσχυσεη της πλατφόρμας. ΤοVesselBot είναι επίσης μια από τις 25 semifinalists εταιρίες που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του MITEF Greece Startup Competition.

Loader