Εντυπωσιακός ο 10ος Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων

Εντυπωσιακός ο 10ος Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων

1ο & 3ο βραβείο σε μαθητές από την Αυγόρου, η 2η θέση σε σχολείο του Παραλιμνίου

Εντυπωσιακός ο 10ος Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων

Εντυπωσιακό θέαμα προσέφερε σε δεκάδες πολίτες, ο 10ος Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας, την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Δέκα πρωτότυπα ηλιακά οχήματα που σχεδίασαν και κατασκεύασαν κυρίως μαθητές και φοιτητές, με συλλέκτες που απορροφούσαν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες με ενέργεια, διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας σε μια αλλιώτικη αναμέτρηση με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Hyperion 3, τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου με το όχημα Quantum Leap, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Hyperion 1.

Το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού απέσπασε το όχημα LAV, της ομάδας του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα. Τιμητικά βραβεία δόθηκαν σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον αγώνα.

Η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των βραβείων στους νικητές πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Παλαιού Δημαρχείου Λευκωσίας και τα βραβεία απένειμε εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρύσανθος Φάκας.

Η διοργάνωση του Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι το Ινστιτούτο Κύπρου, ως Επιστημονικό Κέντρο Αριστείας με έντονη δραστηριότητα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνεχίζει τη δράση του και τον αναπτυξιακό του ρόλο στον τομέα της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, καθώς και της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στους αντίστοιχους τομείς, στοχεύοντας στην προαγωγή της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και δημιουργώντας τις προοπτικές για άμεσα μελλοντικά οφέλη.

Loader