Οι 90 μαθητές του JA Cyprus ήταν υπέροχοι!

Οι 90 μαθητές του JA Cyprus ήταν υπέροχοι!

Πράσινη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα ήταν οι στόχοι πάνω στους οποίους κλήθηκαν οι ομάδες να εργαστούν

Οι 90 μαθητές του JA Cyprus ήταν υπέροχοι!

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος Διακοινοτικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που διοργανώνει ο οργανισμός Junior Achievement Cyprus.

Ο διαγωνισμός έχει στόχο να αφυπνίσει το επιχειρηματικό πνεύμα των μαθητών και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, οι οποίες έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

*Ασκήσεις Γνωριμίας μεταξύ των μαθητών *

Στο φετινό διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, έλαβαν μέρος 90 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές, ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία από ολόκληρη την Κύπρο.

Έχοντας συγκροτήσει ομάδες των 4-5 ατόμων οι μαθητές επιχείρησαν να δώσουν λύση σε μια επιχειρηματική πρόκληση που τους αποκαλύφθηκε την ίδια ημέρα.

Η πρόκληση αφορούσε στην πράσινη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα και καλούσε τους μαθητές να προτείνουν ένα προϊόν, μία υπηρεσία ή μία λύση, η οποία να μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος που ταλανίζει την κυπριακή κοινωνία.

*Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες 4-5 ατόμων*

Οι μαθητές είχαν στη διάθεσή τους λίγες μόνο ώρες για να εργαστούν συλλογικά με άλλους μαθητές που δεν είχαν συναντήσει προηγουμένως, και να καταλήξουν σε μία καινοτόμα λύση, που θα μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση της Κύπρου.

Στο τέλος της ημέρας, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους (προϊόντα/υπηρεσίες/καινοτομίες) σε μία ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Η νικήτρια ομάδα θα λάβει μέρος σε διεθνές μαθητικό πρόγραμμα/διαγωνισμό το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο οργανισμός JA Cyprus είναι μέλος του Junior Achievement (JA, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, με στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές, οικονομικές γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Οι νικητές του τέταρτου Διακοινοτικού Διαγωνισμού Καινοτομίας είναι:

*Οι νικήτριες ομάδες μαζί με την κριτική επιτροπή*

1ο βραβείο: «C-Weed» – Η καλλιέργεια θαλάσσιων φυκιών στη θάλασσα της Κύπρου και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες μπορεί να αποτελέσει μια κερδοφόρα δραστηριότητα με θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η ομάδα αποτελείται από τους: Adil Bey (English School Nicosia), Nadim Fayssal (Heritage Private School), Ela Gaziasker (Levent College), Katerina Mesolongiti (GC School of Careers), και Daniel Todd (English School of Kyrenia).

2ο βραβείο: «Green Your Grill» – Η δημιουργία μιας ηλιακής ψησταριάς έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον ενώ προσφέρει ταυτόχρονα ένα ασφαλέστερο και πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Η ομάδα αποτελείται από τους: Yagmur Adademir (Levent College), Stelia Hadjipanteli (American Academy Larnaca), Cansu Talya Orkun (Levent College), Adriana Pyrgou (TLC Private School), και Alp Orgun (English School of Kyrenia).

3ο βραβείο: «Positive Change Agency» – Διαφημιστικό γραφείο που στοχεύει στην αύξηση των εισφορών σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ καθώς και στην ενθάρρυνση θετικών διαφημίσεων για το περιβάλλον και για άλλα ευαίσθητα ζητήματα παγκόσμιας εμβέλειας. Η ομάδα αποτελείται από τους: Emmanuel Agapiou (English School Nicosia), Ergul Andir (English School of Kyrenia), Sena Buyukel (Levent College), Christos Metaxas (Pascal English School), και Jade Phillips (TLC Private School).

*90 μαθητές από ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό*
Loader