Κύπριοι συνάντησαν την 16χρονη ακτιβίστρια Greta Thunberg

Κύπριοι συνάντησαν την 16χρονη ακτιβίστρια Greta Thunberg

Τετραμελής ομάδα από το Youth for Climate Cyprus συμμετείχε στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Λωζάνη

Κύπριοι συνάντησαν την 16χρονη ακτιβίστρια Greta Thunberg

Σε δελτίο Τύπου του Youth for Climate Cyprus αναφέρεται ότι η ομάδα ήταν η επίσημη εκπροσώπηση της Κύπρου στο συνέδριο στο οποίο έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων κινημάτων που διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή από 38 χώρες. Στο συνέδριο συμμετείχε και η Σουηδή έφηβη Greta Thunberg που προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ για την παγκόσμια πρωτοβουλία της για το κλίμα.

Κύριος σκοπός του συγκεκριμένου συνεδρίου ήταν η χάραξη στόχων για την μελλοντική πορεία ολόκληρου του παγκόσμιου κινήματος, η δικτύωση μεταξύ εκπροσώπων από διάφορα μέρη του κόσμου αλλά ταυτόχρονα η εντατικότερη εκπαίδευση όλων των συμμετεχόντων για την κλιματική αλλαγή.

Η τετραμελής ομάδα από την Κύπρο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την 16χρονη Thunberg αλλά και μέλη της Διακυβερνητικής Επιτροπής της Κλιματικής Αλλαγής.

H κυπριακή αποστολή έλαβε επίσης μέρος σε συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και ψηφοφορίες για κομβικά ζητήματα, σε πέντε διαφορετικά εργαστήρια αλλά και στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 2, 500 πολιτών.

Οι τέσσερις νέοι που εκπροσωπούν την Κύπρο στο Youth for Climate στην Ελβετία

Νικόλας Μούρος (18) Ιδρυτής Συντονιστής του Youth for Climate Cyprus. Απόφοιτος Λυκείου Ασχολείται με το χορό-θέατρο και την φωτογραφία. Θα σπουδάσει Γεωγραφία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μαρία Λαδομμάτου (19) Εθελόντρια στο Youth for Climate Cyprus Απόφοιτη λυκείου. Θα σπουδάσει κοινωνιολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ενδιαφέρουν τα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, αειφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη και εγκληματολογία, καθώς και η μουσική και τέχνη. Πριν πάει για σπουδές θα αφιερώσει ένα χρόνο ως εθελόντρια.

Έμιλυ Πέτρου (17) Εθελόντρια στο Youth for Climate Cyprus Μαθητεία 3ης Λυκείου. Ασχολείται με τις πολιτικές επιστήμες, την κοινωνιολογία, την κλιματική αλλαγή, την ποίηση, την μουσική και την λογοτεχνία. Σκοπεύει να σπουδάσει διεθνείς σχέσεις στο μέλλον

Κυτία Χατζιδημητρίου Φόλμαν (19) Εθελόντρια στο Youth for Climate Cyprus Απόφοιτη Λυκείου. Θα σπουδάσει φυσικές επιστήμες αφότου ταξιδέψει και κάνει εθελοντισμό για ένα χρόνο. Ελπίζει ότι στο μέλλον θα μπορέσει να δημιουργήσει μια Διεθνή ΜΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Youth for Climate Cyprus

Loader