Τέσσερις κύπριοι μαθητές επέστρεψαν με ισάριθμα μετάλλια

Τέσσερις κύπριοι μαθητές επέστρεψαν με ισάριθμα μετάλλια

Από τη 13η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Τέσσερις κύπριοι μαθητές επέστρεψαν με ισάριθμα μετάλλια

Τέσσερα χάλκινα μετάλλια εξασφάλισαν οι τέσσερις μαθητές γυμνασίου που εκπροσώπησαν την Κύπρο στην 13η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής (JUNIOR Balkan Olympiad in Informatics – JBOI2019), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία από τις 23 μέχρι τις 29 Αυγούστου 2019.

Συγκεκριμένα, τα μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές Μάρκος Καλαβά (Γυμνάσιο Ακροπόλεως, Λευκωσία), Παναγιώτης Χατζηκώστας (Γυμνάσιο Βεργίνας, Λάρνακα), Μιχάλης Χριστοφή (Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λεμεσός) και Δημήτρης Χρυσοστόμου (Αμερικανική Ακαδημία, Λάρνακα).

Στην ομάδα συμμετείχε και ο μαθητής Θεοφάνης Ορφανός (Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λεμεσός) ο οποίος διαγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού και διακρίθηκε επίσης. Τους διακριθέντες μαθητές συνόδευσαν οι εθελοντές εκπαιδευτές Δημήτρης Λειβαδιώτης και Αδάμος Ττοφαρή.

Η ομάδα που εκπροσώπησε την Κύπρο, καταρτίστηκε βάσει των αποτελεσμάτων του ετήσιου Παγκύπριου διαγωνισμού που διοργανώνει το Cyprus Computer Society και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην επίλυση αλγοριθμικών προβλημάτων και προγραμματισμό, ενώ για την προετοιμασία των διαγωνιζομένων, έγιναν εντατικά μαθήματα πληροφορικής και προγραμματισμού από το CCS.

Το CCS συγχαίρει θερμά τους διακριθέντες μαθητές και τους συνοδούς τους για την επιτυχή συμμετοχή τους καθώς επίσης και τους εκπαιδευτές που προσέφεραν αμισθί τις υπηρεσίες τους για την προετοιμασία των μαθητών κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σημειώνεται επίσης ότι η επόμενη διοργάνωση JBOI θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2020. Με βάση τις επιδόσεις των προαναφερθέντων μαθητών ευελπιστούμε να έχουμε μια εξίσου καλή παρουσία.

Τα μαθήματα προετοιμασίας για τις επόμενες Ολυμπιάδες πληροφορικής ξεκινούν το Σεπτέμβριο, για πληροφορίες επικοινωνήστε με το CCS στο 22460680.

Loader