Λάρνακα: Δεντροφύτευση στην περιοχή Βεργίνας

Λάρνακα: Δεντροφύτευση στην περιοχή Βεργίνας

Στο πλαίσιο του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Λάρνακα: Δεντροφύτευση στην περιοχή Βεργίνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η δεντροφύτευση έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου και του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη. Στην εκδήλωση παρέστησαν παιδιά από το Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας, εκπρόσωποι της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, του Δήμου Λάρνακας, της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, η Πρέσβειρα του Μαραθωνίου Λάρνακας και η Ολυμπιονίκης Χρύσα Γκουντενούδη.

Σε δηλώσεις του, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης ανέφερε ότι «με τη δεντροφύτευση, στα πλαίσια του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, μίας ακόμη εθελοντικής δράσης, συμβάλλουμε και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ακόμα μια φορά ο εθελοντισμός αναδεικνύεται ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο σε διάφορες θεματικές και προβλήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνο ο τόπος μας αλλά και ο πλανήτης μας».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε τους εθελοντές που στηρίζουν το Μαραθώνιο, τους εθελοντές που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και καλούμε ακόμα μια φορά τον κόσμο να συμμετάσχει τόσο με την εθελοντική προσφορά όσο και με τη συμμετοχή του στο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».

Από την πλευρά της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε ότι «σήμερα γίνεται η πρώτη δράση για το Μαραθώνιο Λάρνακας. Είναι πλέον δεδηλωμένο ότι πρόκειται για ένα πράσινο Μαραθώνιο, εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης και όσον αφορά τη διεκπεραίωση του Μαραθωνίου και με άλλες δράσεις, όπως είναι η δεντροφύτευση, όπου εμπλέκονται οι εθελοντές, οι αθλητές, οι τοπικές αρχές και πάρα πολλοί φορείς, δίνοντας τα μηνύματά μας για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η Πρέσβειρα του Μαραθωνίου Λάρνακας, Ολυμπιονίκης Χρύσα Γκουντενούδη κάλεσε όλο τον κόσμο να έρθει την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, να συμμετέχει είτε με εθελοντική προσπάθεια είτε ως αγωνιζόμενος, σε αυτή την όμορφη αθλητική γιορτή.

Η εκπρόσωπος του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας Αφροδίτη Καραολή είπε πως «*στα πλαίσια του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, το Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας είναι εδώ μαζί με τα παιδιά του για να στηρίξει τη δεντροφύτευση αλλά και το Μαραθώνιο».

  • Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας Κώστας Ντάλτας σημείωσε πως «ο Μαραθώνιος δεν είναι ένα απλό δρομικό γεγονός, αλλά είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση η οποία θέλει και στέλνει πάρα πολλά μηνύματα».

Πρόσθεσε ότι «είναι ο πρώτος πράσινος Μαραθώνιος της Κύπρου ο οποίος έχει ένα μεγάλο επιχειρησιακό πλάνο που αφορά το διαχωρισμό των πλαστικών, την ηχορύπανση και τη διαχείριση του νερού».

Ταυτόχρονα κάλεσε τον κόσμο να μεταβεί στις 7 το βράδυ της Παρασκευής, 15 Νοεμβρίου, στην παραλία των Φοινικούδων, για την τελετή έναρξης του αγώνα και την Κυριακή 17 του μήνα από τις 8 το πρωί για τη διεξαγωγή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Loader