Λάρνακα: Επαναρχίζει το πρόγραμμα δωρεάν χειμερινών εμπειριών

Λάρνακα: Επαναρχίζει το πρόγραμμα δωρεάν χειμερινών εμπειριών

Περιλαμβάνει πτηνοπαρατήρηση, καλαθοπλεκτική, ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων, ξενάγηση στην πόλη και χωριά της Λάρνακας

Λάρνακα: Επαναρχίζει το πρόγραμμα δωρεάν χειμερινών εμπειριών

Σε γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι την 31η Μαρτίου 2020. Το θεσμοθετημένο πλέον πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για όγδοη συνεχή χρονιά, έχει στόχο τον εμπλουτισμό του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας και την ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη μέσω της γνωριμίας με τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση».

Συγκεκριμένα οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες της επαρχίας Λάρνακας θα μπορούν την Δευτέρα να παρακολουθήσουν πτηνοπαρατήρηση με ειδικά τηλεσκόπια στη Λίμνη Βορόκληνης, επίδειξη καλαθοπλεκτικής και ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων στο Restolake.

Την Τρίτη θα πραγματοποιείται επίσκεψη στο Πάρκο Καμήλων στο Μαζωτό, ενώ την Τετάρτη θα γίνεται δίωρη ξενάγηση στην πόλη της Λάρνακας με επαγγελματία ξεναγό.

Την Πέμπτη θα υπάρχει «Παραδοσιακή Ημέρα στην Αθηένου» και η εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις στο Καλλινίκειο Μουσείο και στον παλιό αλευρόμυλο και παρουσίαση της παρασκευής χαλουμιού στην αναπαλαιωμένη οικεία του Πατήρ Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη.

Την Παρασκευή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή της «Σκάλας» και τους καλλιτέχνες της περιοχής, με τη συνοδεία επαγγελματία ξεναγού.

Το Σάββατο θα πραγματοποιείται εκδρομή στα χωριά της ορεινής Λάρνακας με ξεναγό και περιλαμβάνει επίσκεψη στα γραφικά Λεύκαρα και κεράσματα στην αυλή του Δημαρχείου, ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιού στο οινοποιείο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και σειρά παραδοσιακών δραστηριοτήτων στη φάρμα Golden Donkeys στη Σκαρίνου.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας εκφράζει «θερμές ευχαριστίες σε όσους διαχρονικά στηρίζουν τη δράση, δηλαδή το Υφυπουργείο Τουρισμού, τους Δήμους Λάρνακας, Αθηένου και Λευκάρων, το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης, το Πάρκο Καμήλων στον Μαζωτό, το οινοποιείο Κτήμα Χριστούδια, τη φάρμα Golden Donkeys και το Restolake».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το αναλυτικό πρόγραμμα των δωρεάν χειμερινών εμπειριών στην ιστοσελίδα της .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Όταν τα άλογα θεραπεύουν τους ανθρώπους

Loader