Ο Ιβάν ο τρομερός είναι ένας επιχειρηματίας με πάθος
Αγιογραφίες, ποδόσφαιρο, ίντριγκα, ταπεινή καταγωγή και high profile φίλοι. Μα really;
Της Αριάνας Χαριλάου
Ούτε 48 ώρες δεν έχουν περάσει από τη στιγμή που το timeline στο facebook χρηστών σε Ελλάδα και Κύπρο πλημμύρισε από το πρόσωπο ή μάλλον το όπλο του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Τα του ποδοσφαίρου, παρόλο που μας ενδιαφέρουν, θα τα διαβάσετε καλύτερα αν δεν το έχετε κάνει ήδη στην kerkida.net, ενώ για τα όσα ακολούθησαν μετά τη τρομερή αυτή στιγμή στην (link. Για εμάς στο Impossible, το Who is Who του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, έχει το ενδιαφέρον του.
Χωρίς να θέλουμε να σχολιάσουμε τα της Κυριακής, ας γνωρίσουμε τον πρωταγωνιστή, επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Βγαίνει και σε website
Στο website του Ιβάν Σαββίδη (εννοείται πως ο επιχειρηματίας έχει προσωπικό site με όλες τις πληροφορίες για την πορεία και εξέλιξή του, πληροφορηθήκαμε ότι εκτός από μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην 30η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes.
Επιχειρηματίας, κοινωνικός παράγοντας, μέλος του Συμβουλίου Διεθνοτικών Σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσία είναι επιγραμματικά όσα αναφέρονται στην στην ιστοσελίδα του, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι φράσεις του ιδίου αναφορικά με την πίστη, το κράτος, τους ανθρώπους, τη φιλανθρωπία και το εθνικό ζήτημα.
Επίσης, με μια σύντομη επίσκεψη στην ιστοσελίδα του μπορεί κανείς να ενημερωθεί για όσα συγκλονιστικά αναφέρει στο βιογραφικό του, για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και επενδύσεις, αλλά και για τη σχέση του με την Εκκλησία.
Ένα σύντομο βιογραφικό
Για την ιστορία, ο Ιβάν Σαββίδης, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολυτομεακού ομίλου «AGROCOM» που ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2004 και δραστηριοποιείται στους τομείς της καπνοβιομηχανίας, της επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων, της αγροτικής οικονομίας, της συσκευασίας και του λιανικού εμπορίου. Μεταξύ του 2002 και 2005 διετέλεσε πρόεδρος της Ροστόφ. Από το 2005, είναι πρόεδρος της ομάδας του Ροστόφ επί του Ντον, της Σ.Κ.Α. Ροστόφ.
Το Φεβρουάριο του 2013, ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης Μακεδονία Παλλάς, με το μηνιαίο μίσθωμα να φτάνει τα 95.000 ευρώ ενώ το Μάρτιο του ίδιου έτους αγόρασε του το 82% της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, που εδρεύει στην Ξάνθη. Επίσης, ο Σαββίδης είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπιλιάρδου της Νότιας Ομοσπονδιακής περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αγόρασε ποσοστό 19% του τηλεοπτικού σταθμού Mega και το 2017 η εταιρεία Dimera, προφανώς δικών του συμφερόντων απέκτησε τα σήματα των εφημερίδων του ομίλου «Πήγασος», Έθνος και Ημερησία.
Η αγιογραφία
Αλλά ας αφήσουμε στην άκρη τα επιχειρηματικά του ανοίγματα και ας καταπιαστούμε λίγο με τα της Εκκλησίας και θρησκείας.
Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, επιδιώκει να έχει στενή σχέση τόσο με τη θρησκεία και τα Θεία. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα προβάλλεται πολύ το θέμα της αγιογραφίας του ιδίου και της οικογένειάς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε φροντίσει εδώ και αρκετά χρόνια για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Πνεύματος στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, μια εκκλησία πιστό αντίγραφο του ναού που υπάρχει στο χωριό του, τη Σάντα Γεωργίας. Ανάμεσα στις αγιογραφίες με τον Χριστό και την Παναγία υπάρχει και μια αγιογραφία στην άκρη της οποίας εμφανίζεται σύσσωμη η οικογένεια Σαββίδη να κρατάει στα χέρια της την εκκλησία του Αγ. Πνεύματος της Σάντας και να την προσφέρει στον Θεό. Ο ίδιος, με τη δωρεά θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του Ιγνάτιου και της μητέρας του Κλεονίκης ενώ στην αυλή της εκκλησίας υπάρχει και η προτομή του Ιγνάτιου Σαββίδη.
Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τη χαρακτηριστική φράση που αναγράφεται στη ρωσική γλώσσα ακριβώς από κάτω που αναφέρει, «Δέσποτα δέξου αυτόν τον ναό ως προσφορά από τους δούλους σου, Ιωάννη, Κυριακή, Γεώργιο και Νικόλαο και άκου την προσευχή των προσευχόμενων στον ναό αυτό». περιττό αλλά όχι αδιάφορο, να επισημάνουμε πως στον συγκεκριμένο ναό, τελέστηκε και ο γάμος του γιου του, το καλοκαίρι του 2016.
Αμήν