Οκτώ φορείς υπέβαλαν 15 προσφορές για νέες δημόσιες συγκοινωνίες

Οκτώ φορείς υπέβαλαν 15 προσφορές για νέες δημόσιες συγκοινωνίες

Εντός Νοεμβρίου 2019 η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξέτασης των προσφορών, διαβεβαιώνει το Υπουργείο Μεταφορών

Οκτώ φορείς υπέβαλαν 15 προσφορές για νέες δημόσιες συγκοινωνίες

Της Ελένης Χαραλάμπους

Σύμφωνα με την Υπουργό έκλεισε το απόγευμα της Παρασκευής η προθεσμία υποβολής των προσφορών για τον διαγωνισμό των δημόσιων μεταφορών, ο οποίος προκηρύχθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Η κ. Αναστασιάδου πρόσθεσε ακόμα ότι έχει ανταποκριθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός από εταιρίες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι τον Ιούλιο του 2020 θα έχουμε σύγχρονες συγκοινωνίες στην Κύπρο.

(embed: https://twitter.com/VAnastassiadou/status/1187668924604866560?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1187668924604866560&ref_url=https%3A%2F%2Fm.kathimerini.com.cy%2Fgr%2Fpolitiki%2Fekleise-i-prothesmia-ypobolis-aitiseon-gia-tis-dimosies-metafores)

Στόχος σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών είναι όλοι οι πολίτες να έχουν μια εναλλακτική επιλογή για τις μετακινήσεις τους, με πιο συχνά και διευρυμένα δρομολόγια.

Συγκεκριμένα οκτώ διαφορετικοί οικονομικοί φορείς υπέβαλαν προσφορές, έξι καθαρά κυπριακές εταιρείες και δύο από εταιρείες του εξωτερικού ή και σε κοινοπραξία.

Σημειώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας είχε τη δυνατότητα να υποβάλει προσφορά για όλες τις συμβάσεις και να κερδίσει τέσσερις από τις έξι (όχι όμως Λευκωσία και Λεμεσό μαζί). Ο Διαγωνισμός αφορούσε έξι διακριτές Συμβάσεις Παραχώρησης (μία ανά επαρχία και μία για υπεραστικά) οι οποίες προκηρύχθηκαν μέσω μίας διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 23 Ιουλίου 2019, μετά από περίπου δύο χρόνια διαβούλευσης η οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017, με την δημοσίευση της πρόθεσης του Υπουργείου για την προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Πώς θα μετακινούμαστε το 2050

Η διαβούλευση έγινε με ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς, κοινωνικά σύνολα, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και την Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τα τελικά έγγραφα του διαγωνισμού δημοσιεύτηκαν σε δύο γλώσσες στην Ελληνική και Αγγλική.

Οι προσφορές που υποβλήθηκαν ανά Σύμβαση Παραχώρησης έχουν ως εξής:

Σύμβαση Παραχώρησης Α: για παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στην επαρχία Λευκωσίας: Αριθμός Προσφορών που υποβλήθηκαν: δύο (2) Σύμβαση Παραχώρησης Β: για παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στην επαρχία Λεμεσού: Αριθμός Προσφορών που υποβλήθηκαν: δύο (2) Σύμβαση Παραχώρησης C: για παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στην επαρχία Λάρνακας: Αριθμός Προσφορών που υποβλήθηκαν: τέσσερις (4) Σύμβαση Παραχώρησης D: για παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στην επαρχία Πάφου: Αριθμός Προσφορών που υποβλήθηκαν: δύο (2) Σύμβαση Παραχώρησης Ε: για παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία στην επαρχία Αμμοχώστου: Αριθμός Προσφορών που υποβλήθηκαν: δύο (2) Σύμβαση Παραχώρησης F: για παροχή Υπηρεσιών Υπεραστικών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία μεταξύ πόλεων στην Κύπρο : Αριθμός Προσφορών που υποβλήθηκαν: τρεις (3).

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διαβεβαιώνει ότι η εξέταση των προσφορών θα προχωρήσει σε γοργούς ρυθμούς με στόχο την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων εντός Νοεμβρίου 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Αυστραλοί μας δίνουν τα φώτα τους για οδική ασφάλεια

Loader