Φιλοξενία Κυπρίων Νέων από την Αμερική

Φιλοξενία Κυπρίων Νέων από την Αμερική

Φιλοξενία Κυπρίων Νέων από την Αμερική

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, φιλοξένησαν ομάδα Κυπρίων νέων από την Αμερική ηλικίας 14-17 ετών, μεταξύ 2 και 12 Ιουλίου 2019, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε απόδημους Κύπριους νέους να επισκεφθούν τον τόπο των γονέων τους και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, ετοιμάστηκε πλούσιο πρόγραμμα από τους δύο συνδιοργανωτές, το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, ξεναγήσεις σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, βιοτεχνίες κατασκευής τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, πάρκα και βιότοπους.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους νέους να επισκεφθούν δομές του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ώστε να γνωρίσουν μέρος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στους συγκεκριμένους χώρους και να έρθουν σε επαφή με νέους που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιελάμβανε και δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί και του χρόνου, οι νέοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την όλη φιλοξενία και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν ξανά την Κύπρο.

Loader