Στην απασχόληση το 99.4% των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής

Στην απασχόληση το 99.4% των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Σε σύνολο 358 αποφοίτων έχουν εξασφαλίσει θέση εργασίας σε 200 ιατρικά κέντρα παγκόσμια, οι 356

Στην απασχόληση το 99.4% των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής

Της Ελένης Χαραλάμπους

Συγκεκριμένα από τους 358 απόφοιτους της Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τα έτη 2015-2019, οι 356 , ποσοστό 99.4%, έχουν εξασφαλίσει θέση εργασίας σε 200 και πλέον ιατρικά κέντρα παγκόσμια.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται νοσοκομεία διεθνούς κύρους και εμβέλειας όπως το John Radcliffe Hospital της Οξφόρδης, το Addenbrooke’s Hospital του Κέιμπριτζ, το St. Mary’s Hospital, το King’s College Hospital και το University College Hospital του Λονδίνου, το Massachusetts General Hospital της Βοστώνης (συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ), το Thomas Jefferson University Hospital της Φιλαδέλφεια, το Mayo Clinic του Ρότσεστερ (Μινεσότα), το Mount Sinai της Νέας Υόρκης, το Dalhousie University Halifax και το University of Toronto του Καναδά, τα Ιατρικά Κέντρα Sheba και Hadassah του Ισραήλ και το American University of Beirut του Λιβάνου.

Η επικεφαλής του Γραφείου Σταδιοδρομίας της Ιατρικής Σχολής Σούζαν Χρυσοστόμου ανάφερε ότι «το υψηλό ποσοστό απασχόλησης που αγγίζει το 99.4% κατατάσσει την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις πρώτες θέσεις παγκόσμια στον τομέα απασχόλησης αποφοίτων Ιατρικών Σχολών».

«Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των αποφοίτων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και της ποιοτικής ιατρικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν», πρόσθεσε.

Η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «το Γραφείο Σταδιοδρομίας συμβουλεύει, καθοδηγεί και στηρίζει τους φοιτητές από την πρώτη μέρα ένταξης τους στη Σχολή ώστε να αρχίσουν να σκέπτονται πως θα ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και να τροχοδρομήσουν την σταδιοδρομία τους μετά την αποφοίτηση».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ίδρυσε την πρώτη Ιατρική Σχολή στην Κύπρο το 2011.

Προσφέρει δύο ιατρικά προγράμματα σπουδών: το τετραετές MBBS για κατόχους πρώτου πτυχίου, σε συνεργασία με το St George’s, University of London και το εξαετές MD για αποφοίτους λυκείου, πιστοποιημένο από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Loader