Στην εποχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μπαίνει ο Δήμος Λεμεσού

Στην εποχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μπαίνει ο Δήμος Λεμεσού

#mylimassol

Στην εποχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μπαίνει ο Δήμος Λεμεσού

Εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την μείωση της γραφειοκρατίας, ο Δήμος της Λεμεσού εγκαινιάζει μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, με 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος Λεμεσού εκσυγχρονίζεται και προσκαλεί τους πολίτες να αγκαλιάσουν, τη νέα έξυπνη εποχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών του με τίτλο "Η Λεμεσός μου! #mylimassol".

Συγκεκριμένα, προστίθεται, ο Δήμος θέτει την τεχνολογία στη διάθεση του δημότη και εγκαινιάζει 24ωρη υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης - Call Limassol - μέσω του αριθμού 77 77 77 88, καθώς και νέα, αναβαθμισμένη ιστοσελίδα, που αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο πληροφοριών και ξενάγησης στην πόλη.

"Με την αξιοποίηση και την καινοτόμο χρήση των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορίας, ο Δήμος Λεμεσού δρα καταλυτικά στη μείωση της γραφειοκρατίας παρέχοντας άμεση και ευκολότερη εξυπηρέτηση στους δημότες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει αποτελεσματική διαχείριση αιτημάτων και παραπόνων, τα οποία διαβιβάζονται, προς διευθέτηση, στις αρμόδιες υπηρεσίες", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι, το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό και εξυπηρετεί τους δημότες 24ώρες το 24ωρο, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στο -Call Limassol- καλώντας τον οκταψήφιο αριθμό για πληροφορίες ή θέματα που τους αφορούν και άπτονται των υπηρεσιών του Δήμου, όπως πληρωμές λογαριασμών, φορολογιών και εξωδίκων, καθαριότητα, περιβάλλον και χώροι πρασίνου, πολεοδομικές άδειες και άδειες οικοδομής, αναπτυξιακά έργα, οχληρίες, αιτήσεις και δικαιολογητικά. Επίσης οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται για εκδηλώσεις στην πόλη και που αφορούν τις τέχνες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει, επίσης, ότι η ανανέωση της ιστοσελίδας του Δήμου Λεμεσού, δημιουργεί ένα σύγχρονο δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες και ένα ασφαλές διαδικτυακό παράθυρο συνεχούς ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης.

Σε μήνυμα του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, αναφέρει πως επιδίωξη και στόχος του Δήμου, είναι να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα και την άμεση εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και ότι η συνεχής αναβάθμιση των μηχανισμών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του πολίτη, πέραν από μια πολύ σημαντική καινοτομία, συνιστά και ένα χρήσιμο εργαλείο για να αξιολογεί ο Δήμος τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του.

"Αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωρίζουμε τις αγωνίες των δημοτών μας και βλέπουμε το ενδιαφέρον τους για την πόλη μας, γι’ αυτό και οφείλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους", υπογραμμίζει, τέλος, ο κ.Νικολαϊδης.

Loader