Θα ψηφίσει η Βουλή νόμο για την φαρμακευτική κάνναβη;

Θα ψηφίσει η Βουλή νόμο για την φαρμακευτική κάνναβη;

Που βρίσκονται οι διαδικασίες για παραγωγή της στην χώρα μας

Θα ψηφίσει η Βουλή νόμο για την φαρμακευτική κάνναβη;

Μεγάλη είναι η συζήτηση κατά πόσο θα πρέπει να εγκριθούν από την Βουλή οι κανονισμοί μέσα από τους οποίους θα επιτρέπεται σε εταιρείες να προχωρήσουν στην παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας.

Οι κανονισμοί μετά από παράταση μηνών, παίρνουν σήμερα το δρόμο για την ολομέλεια της Βουλής, με τους βουλευτές να καλούνται να αποφασίσουν αν στρέφονται υπέρ η κατά της παραγωγής ιατρικής κάνναβης.

Το όλο θέμα τους τελευταίους μήνες αποτέλεσε εντατικό θέμα συζήτησης στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής πριν το καλοκαίρι, με τους βουλευτές να το αποσύρουν προσωρινά από την συζήτηση το περασμένο Μάιο.

Σημειώνεται πάντως ότι μερίδα βουλευτών είχε ταχθεί εναντίον στο παρελθόν στην παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς πιστεύουν ότι επιτήδειοι θα εκμεταλλεύονταν την όλη κατάσταση.

Μάλιστα, βουλευτές τονίζουν ότι ο λόγος την διαφωνίας τους εστιάζεται καθαρά στην παραγωγή και όχι στην διάθεση φαρμακευτικής κάνναβης, καλώντας το κράτος όπως προχωρήσει στην δωρεάν παραχώρηση της σε όποιους ασθενείς την έχουν ανάγκη.

Το ερώτημα που έθεταν και στις συνεδρίες της Επιτροπής που προηγήθηκαν, ήταν εάν χρειάζεται η χώρα να μπει σε μια τέτοια διαδικασία ή εάν θα ήταν καλύτερο να προσφέρει στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.

Loader