Θέλουν να αντικατασταθεί η σημαία στον Πενταδάκτυλο μ’ αυτό

Θέλουν να αντικατασταθεί η σημαία στον Πενταδάκτυλο μ’ αυτό

Μάλιστα όχι μόνο το ζητούν αλλά το «απαιτούν»

Θέλουν να αντικατασταθεί η σημαία στον Πενταδάκτυλο μ’ αυτό

Την αντικατάσταση της σημαίας της ντροπής στην οροσειρά του Πενταδακτύλου μ’ ένα αντίγραφο του γλυπτού «Αγάπη» του Alexander Milov ζητούν πολίτες σε σχετική σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο Facebook.

Το γλυπτό απεικονίζει δύο καθιστούς, σκυφτούς και στεναχωρημένους ανθρώπους με γυρισμένη ο ένας την πλάτη στον άλλον και με ανύπαρκτη διάθεση για μεταξύ τους επικοινωνία. Τα εσωτερικά παιδιά, ωστόσο, μέσα τους, τα οποία δεν έχουν «μολυνθεί» από τις έχθρες και τις προκαταλήψεις των μεγάλων, επιθυμούν να έρθουν σε επαφή και να επικοινωνήσουν. Οι συμβολισμοί για την Κύπρο, προφανείς.

«Απαιτούμε να αντικατασταθεί η σημαία στην οροσειρά του Πενταδακτύλου με ένα αντίγραφο του γλυπτού «Αγάπη» του Alexander Milov. Όποια κι αν είναι η λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δείξουμε τη θέληση των δύο κοινοτήτων να βρουν μια ειρηνική λύση και να συγκεντρωθούν περισσότερο σε αυτά που τους ενώνουν παρά σε αυτά που τους χωρίζουν» αναφέρεται στο περιγραφικό κείμενο της πρωτοβουλίας.

Η σελίδα είναι τρίγλωσση με κείμενο τόσο στα ελληνικά και στα αγγλικά όσο και στα τουρκικά

Loader