Την Τετάρτη θα αποφασιστούν τα μέτρα για τις Θαλασσινές Σπηλιές

Την Τετάρτη θα αποφασιστούν τα μέτρα για τις Θαλασσινές Σπηλιές

Δηλώσεις Υπουργού Γεωργίας στο Impossible Works

Την Τετάρτη θα αποφασιστούν τα μέτρα για τις Θαλασσινές Σπηλιές

Της Αριάνας Χαριλάου

Την ερχόμενη Τετάρτη θα αποφασιστούν τα μέτρα και οι εισηγήσεις του Υπουργείου Γεωργίας στη βάση της προστασίας του περιβάλλοντος, αναφορικά με το θέμα των τουριστικών αναπτύξεων που έχουν εξαγγελθεί στις Θαλασσινές Σπηλιές στην περιοχή της Πέγειας στην Πάφο, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό.

Ερωτηθείς από το Impossible Works για την ημερομηνία έκδοσης των συγκεκριμένων μέτρων ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, δήλωσε πως οι εισηγήσεις αυτές θα αποφασιστούν το πιθανότερο σε δύο ημέρες από σήμερα και τότε το Υπουργείο θα προβεί σε ανακοινώσεις, αφού πρώτα συζητηθούν και με το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις θα είναι περίπου 20 και θα διασφαλίζουν τη βιοποικιλότητα της περιοχής αλλά και την προστασία του οικότοπου.

Υπενθυμίζεται ότι, τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου ετοίμασαν τα μέτρα και τις εισηγήσεις, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο υπό τον Κώστα Καδή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα απασχόλησε άπαντες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συζητήθηκε και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, με τους βουλευτές να ζητούν από τους αρμοδίους το πάγωμα της αδειοδότησης οποιονδήποτε αναπτύξεων.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι σήμερα θα στείλει επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον και στους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, ζητώντας να ληφθούν μέτρα, ώστε να σταματήσει η οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών.

ΔΙΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να παγώσουν οι αναπτύξεις στις Θαλασσινές Σπηλιές, ζητά η Βουλή

Loader