Κύπρος: Το Σαββατοκύριακο ο διαγωνισμός NASA SpaceApps

Κύπρος: Το Σαββατοκύριακο ο διαγωνισμός NASA SpaceApps

O μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ανάπτυξης ιδεών για την αντιμετώπιση διαστημικών προκλήσεων

Κύπρος: Το Σαββατοκύριακο ο διαγωνισμός NASA SpaceApps

Τον διαγωνισμό φέρνει στη χώρα μας εδώ και χρόνια ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO). Φέτος, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge θεωρείται ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ανάπτυξης ιδεών για την αντιμετώπιση διαστημικών προκλήσεων αλλά και προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στη Γη.

Στον διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας, δεν χρειάζεται να έχει επιστημονικές γνώσεις, αρκεί να έχει φαντασία.

Μέσα σε μόνο έξι χρόνια συμμετοχής κυπριακές ομάδες κατάφεραν να λάβουν δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και ένα δεύτερο διεθνές βραβείο. Οι νικήτριες ομάδες μετέβησαν στις ΗΠΑ ύστερα από πρόσκληση της ΝΑΣΑ για να επισκεφθούν το Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι στην Φλώριδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Η NASA επιχορηγεί 14 εταιρείες για την εξερεύνηση του διαστήματος

Σημειώνεται ότι στον περσινό διαγωνισμό στη Λευκωσία παρευρέθηκε και ο επιστημονικός διευθυντής της ΝΑΣΑ Δρ Τζέιμς Γκριν ως προσκεκλημένος του CSEO δίνοντας καθοδήγηση στις κυπριακές ομάδες.

Αποκλειστικό βραβείο

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο CSEO προσφέρει μια αποκλειστική πρόκληση στις ομάδες που θα διαγωνιστούν ως αναγνώριση του έργου και των επιτυχιών των κυπριακών ομάδων τα προηγούμενα χρόνια.

Λεπτομέρειες για την αποκλειστική αυτή πρόκληση/βραβείο θα ανακοινωθούν κατά την εναρκτήρια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το Σάββατο.

Που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός και πώς να εγγραφείτε

Ο διαγωνισμός ξεκινά το Σάββατο στις 11 το πρωί στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Οι νικητές αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τις 7 το βράδυ της Κυριακής.

Επιστήμονες ειδικοί σε διαστημικά θέματα και άλλοι επαγγελματίες θα είναι παρόντες στον διαγωνισμό δίδοντας καθοδήγηση στις ομάδες. Οσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον πιο κάτω σύνδεσμο ΕΔΩ

Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο International Space Apps Challenge.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Η Κύπρος θα βαφτίσει εξωπλανήτη

Loader