Κυπριακά start-ups στο Web Summit με τη στήριξη CIPA-ΙΠΕ

Κυπριακά start-ups στο Web Summit με τη στήριξη CIPA-ΙΠΕ

Επαφές εταιρειών με δυνητικούς επενδυτές στο μεγαλύτερο φόρουμ τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας

Κυπριακά start-ups στο Web Summit με τη στήριξη CIPA-ΙΠΕ

Τη συμμετοχή των Bandster, Video Brewer και (link**, οι οποίοι χρηματοδότησαν από κοινού τη συμμετοχή τους στο συνέδριο με την ευγενική στήριξη και της Τραπέζης Κύπρου.

Στο πλαίσιο του Web Summit, οι εκπρόσωποι των τριών νεοφυών επιχειρήσεων, που επιλέγηκαν από τον CIPA και το ΙΠΕ μέσω του διαγωνισμού Impossible Pitch Web Summit Edition του Impossible.Works που στήριξε η Τράπεζα Κύπρου, παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ξεχωριστό περίπτερο (booth).

https://youtu.be/Pp8wkoQcRkk

Από εκεί είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν δυνητικούς επενδυτές και να διευρύνουν τα επίπεδα δικτύωσής τους, προσβλέποντας σε εξεύρεση χρηματοδότησης που θα τους βοηθήσει να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Politica πέτυχε σημαντική διάκριση καθώς επιλέγηκε ως ένα από τα 200 πιο υποσχόμενα start-ups του συνεδρίου, ανάμεσα στα 2000 που έλαβαν μέρος.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από επικεφαλής και άλλους εκπροσώπους πετυχημένων επιχειρήσεων, όπως Facebook, Intel, Reddit, Oracle, Tinder, Booking.com, Amazon, Microsoft, Google, Uber κλπ. Στους ομιλητές συμμετείχαν επίσης ανώτατοι αξιωματούχοι κρατών και διεθνών οργανισμών, όπως ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, της Εσθονίας, του Λουξεμβούργου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου και άλλοι.

Τις δραστηριότητες του Web Summit παρακολούθησαν τρία ακόμη start-ups, που συμμετείχαν στην κυπριακή αποστολή, επίσης με τη στήριξη των δύο οργανισμών και της Τραπέζης Κύπρου.

Στον χώρο του Συνεδρίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με εκπροσώπους του CIPA και του ΙΠΕ, οι οποίοι παρουσίασαν στους επισκέπτες τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Εκ μέρους του CIPA, η Γενική Διευθύντρια, κ. Νατάσα Πηλείδου σχολίασε: «Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για ανάδειξη των τομέων καινοτομίας, έρευνας και επιχειρηματικότητας, είχαμε την τιμή να στηρίξουμε τη συμμετοχή κορυφαίων κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων στο μεγαλύτερο παγκόσμιο φόρουμ του είδους του. Ευελπιστούμε ότι η συμμετοχή τους θα είναι καταλυτική στην προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας και είμαστε σίγουροι ότι η Κύπρος θα καταστεί σύντομα ελκυστικό κέντρο για την υλοποίηση ιδεών που έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν πρόσθετη αξία και να συμβάλουν στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης».

(youtube:https://youtu.be/ZL5u3lksJGM)

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ. Βασίλης Τσάκαλος δήλωσε: «Το ΙΠΕ στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις διότι με τον τρόπο αυτό εμπλουτίζεται το κυπριακό επιχειρηματικό οικοσύστημα με δυναμισμό και καινοτομία. Υποβοηθείται δηλαδή η στροφή σε μία οικονομία που βασίζεται σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και καλλιεργεί την έρευνα, την εφαρμογή νέας τεχνολογίας, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση».

(youtube:https://youtu.be/6V25dRXn7wQ)

Το Web Summit είναι ίσως το μεγαλύτερο φόρουμ τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας στον κόσμο. Φέτος, προσέλκυσε 60.000 επισκέπτες, ενώ πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεοφυών επιχειρήσεων απ’ όλο τον κόσμο.

Loader