Η βραβευμένη με Πούλιτζερ Μάγκι Χάμπερμαν αφήνει το Twitter

Η βραβευμένη με Πούλιτζερ Μάγκι Χάμπερμαν αφήνει το Twitter

Έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια εντατικής χρήσης και 187.000 tweets

Η βραβευμένη με Πούλιτζερ Μάγκι Χάμπερμαν αφήνει το Twitter

Έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια εντατικής χρήσης και 187.000 tweets. Γιατί κατάλαβε πως δεν της προσφέρει πλέον τίποτα που η ίδια να θεωρεί αξιόλογο. Για την Μάγκι Χάμπερμαν, ο λόγος, την ανταποκρίτρια των New York Times στον Λευκό Οίκο και μέλος της ομάδας της νεοϋορκέζικης εφημερίδας που κέρδισε φέτος το βραβείο Πούλιτζερ για τις αποκαλύψεις σχετικά με διασυνδέσεις συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία. Σε πρόσφατο άρθρο της, η αμερικανίδα δημοσιογράφος εξηγεί πως έφτασε στο σημείο να «μισεί» το δημοφιλές (και αγαπημένο του αμερικανού προέδρου μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Twitter δεν είναι πλέον ένα μέρος όπου θα μπορούσα να μάθω πράγματα που δεν γνωρίζω, να συλλέξω ακριβείς πληροφορίες για μια έκτακτη είδηση ή να συμμετάσχω σε μια συζήτηση και να είμαι αρκετά σίγουρη ότι οι κριτικές των ανθρώπων είναι καλόπιστες», αναφέρει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως «η κακία, ο τοξικός πολιτικός θυμός, η πνευματική ανεντιμότητα και ο σεξισμός βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα». Σύμφωνα με την Χάμπερμαν, το Twitter κατέληξε να αποτελεί σήμερα ένα «video game θυμού για πολλούς χρήστες» και ταυτόχρονα «μια τεράστια σπατάλη του χρόνου μου και της πνευματικής μου ενέργειας».

Διστακτική, έως και επιφυλακτική στην αρχή, η Μάγκι Χάμπερμαν, που ακολουθεί και καλύπτει την έως τώρα πορεία του Ντόναλντ Τραμπ με αφετηρία την προεκλογική του εκστρατεία, αποφάσισε τελικά να αποπειραθεί να κατανοήσει αυτόν τον ιδιότυπο κόσμο των 140 χαρακτήρων. Και τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά, δεδομένου ότι κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τουλάχιστον 700.000 ανθρώπων. Ταυτόχρονα, ωστόσο, έφτασε στο σημείο να μην μπορεί πλέον να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις για το όποιο ζήτημα, όντας αναγκασμένη να αμύνεται για τα γραφόμενά της και να αιτιολογεί την κάθε φράση και την κάθε της λέξη. Μέσα σε αυτήν την πληθώρα μηνυμάτων και πληροφοριών, η έμπειρη δημοσιογράφος δυσκολευόταν, πλέον, «να διακρίνει το σημαντικό από το ασήμαντο».

(embed: https://twitter.com/jack/status/1020767812107743232?utm_source=Protagon.gr&utm_campaign=0b75dd3515-EMAIL_CAMPAIGN_2018_07_24_12_03&utm_medium=email&utm_term=0_ed9c461af3-0b75dd3515-229334273)

Στα σχόλια της Χάμπερμαν, απάντησε με μια σειρά από tweets ο Τζακ Ντόρσεϊ, συντάσσοντας «μερικές σκέψεις για ένα άρθρο που εμπεριέχει πολλές δίκαιες κριτικές». «Προσπαθούμε να βελτιωθούμε», παραδέχεται ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Twitter. Και η Μάγκι Χάμπερμαν το ελπίζει πραγματικά αυτό, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες του Twitter ως μέσο κοινοποίησης και ανάδειξης έκτακτων ειδήσεων εντός του οποίου όλες οι απόψεις είναι ισότιμες. «Μου άρεσε να επικοινωνώ με τους αναγνώστες. Και θα ήθελα να συνεχίσω να το κάνω μια μέρα. Μόνον που αυτό δεν θα συμβεί σύντομα».

Loader