700 εκατ.δολάρια για επανεκπαίδευση εργαζομένων διαθέτει η Amazon

700 εκατ.δολάρια για επανεκπαίδευση εργαζομένων διαθέτει η Amazon

Η Amazon ανακηρύσσεται το πιο πολύτιμο brand παγκοσμίως

700 εκατ.δολάρια για επανεκπαίδευση εργαζομένων διαθέτει η Amazon

Το ποσόν των 700 εκατομυρίων δολαρίων προτίθεται να διαθέσει η Amazon.com με στόχο την επανεκπαίδευση του ενός τρίτου του συνόλου του εργατικού της δυναμικού στις ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της νέας οικονομίας.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερα ρομπότ για την ταξινόμηση και διαχείριση πακέτων, ανέφερε ότι θα επανεκπαιδεύσει περί τους 100.000 εργαζόμενους ως το 2025, ώστε να τους επιτρέψει να μετακινηθούν σε θέσεις εργασίας που απαιτούν μεγαλύτερες δεξιότητες μέσα στην εταιρεία ή να βρούν νέες, καλύτερες δουλειές, εκτός Amazon.

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=HSA5Bq-1fU4)

Το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να μετακινήσει υπαλλήλους από απλές θέσεις, σε θέσεις περισσότερο τεχνικού ρόλου, ασχέτως προηγούμενης εμπειρείας τους στον τομέα τεχνολογίας και πληροφορικής.

Οι εργαζόμενοι χωρίς τεχνιή κατάρτιση θα μπορούν να διδαχθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για να μετακινηθούν σε θέσεις του τομέα σχεδιασμού λογισμικού. Η Amazon, επίσης, θα προσφέρει προπληρωμένα δίδακτρα προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκπαίδευση αυτή.

Όπως αναφέρει η Μπέθ Γκαλέτι, αντιπρόεδρος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, «για εμάς, το να δημιουργούμε αυτές τις ευκαιρίες είναι μόνο η αρχή. Πολλοί από τους υπαλλήλους μας θέλουν να ισχυροποιήσουν την καρριέρα τους εδώ, ενώ άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την μετεκπαίδευση ως εφαλτήριο για να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες καρριέρες.

Σε μία αγορά εργασίας την πιο σκληρή και σφικτή στο τελευταίο μισό του αιώνα, η Amazon ανταγωνίζεται με άλλες εταιρείες να προσλάβει τους καλύτερους και ικανότερους και να τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο με εκπαίδευση.

Το να βοηθάς τους εργαζομένους να προσαρμοσθούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας μπορεί να καταπραΰνει τα σωματεία των εργαζομένων αλλά και τους βουλευτές , όπως ο Μπέρνι Σάντερς που λέει ότι η Amazon χρειάζεται να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας.

Μάλιστα πέρσι ο γίγαντας του e-commerce αύξησε το ημερομίσθιο των εργαζομένων σε 15 δολάρια την ώρα.

Η πρόκληση δεν είναι μόνο να προσαρμοσθούμε στις νέες τεχνολογίες, αλλά στον δυναμισμό της οικονομίας, που μόνο αυτός μπορεί να την επιταχύνει, ανέφερε ο Jason Tyszko, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Εμπορικών Επιμελητηρίων των ΗΠΑ, σε μια δήλωσή του σχετικά με την Amazon.

Loader