Το Άμστερνταμ αυξάνει τον φόρο για τους τουρίστες

Το Άμστερνταμ αυξάνει τον φόρο για τους τουρίστες

Το Άμστερνταμ αυξάνει τον φόρο για τους τουρίστες

Η ολλανδική πρωτεύουσα θα προσθέσει εισφορά 3 ευρώ ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση, για ταξιδιώτες σε ξενοδοχεία. Αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί στο ήδη εφαρμοστέο 7% που χρεώνεται για την τιμή του ξενοδοχείου.

Αυτό σημαίνει πως ένα απλό ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ θα έχει υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση ακόμη και από τα κορυφαία ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο Tim Fairhurst, διευθυντής της πολιτικής για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού (ETOA), δήλωσε στο CNN ότι κατά πάσα πιθανότητα το χαράτσι, θα καταστήσει το Άμστερνταμ την πόλη με τον υψηλότερο φόρο μίας ημέρας στην Ευρώπη.

Στο Βερολίνο, ο τουριστικός φόρος είναι 5%.

Η Ρώμη έχει σήμερα τον υψηλότερο φόρο επί των σταθερών τιμών στην Ευρώπη, με 7 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Το Ντόρτμουντ στη Γερμανία έχει το υψηλότερο ποσοστό τουριστικού φόρου, στο 7,5% του κόστους ενός δωματίου.

Τα παιδιά κάτω των 16 ετών απαλλάσσονται από τη νέα εισφορά του Άμστερνταμ και τα κάμπινγκ θα χρεώνουν μόνο 1 ευρώ ανά ενήλικα.

Και αν πιστεύετε πως η λύση του Airbnb, θα σας απαλλάξει από τη χρέωση, απατάσθε, καθώς ο υφιστάμενος φόρος θα αυξηθεί στο 10% της ενοικίασής σας.

Loader