Σύντομα η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο θα γίνεται και με τελεφερίκ

Σύντομα η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο θα γίνεται και με τελεφερίκ

Ένα τελεφερίκ θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών κατά 50%, παρέχοντας πρόσβαση σε όσους αδυνατούν να το ανέβουν

Σύντομα η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο θα γίνεται και με τελεφερίκ

Η Τανζανία θέλει να ενισχύσει τον αριθμό των τουριστών φτιάχνοντας ένα τελεφερίκ για το όρος Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής και έχει αρχίσει συνομιλίες για την αναδοχή του έργου με δύο εταιρείες.

Περίπου 50.000 τουρίστες ανεβαίνουν στο Κιλιμάντζαρο κάθε χρόνο. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Κωνστανίν Κανιάσου, ένα τελεφερίκ θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών κατά 50%, παρέχοντας πρόσβαση στο βουνό για όσους δεν μπορούν να το ανέβουν.

Η χώρα πραγματοποιεί μελέτες για να δει κατά πόσο είναι εφικτό ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ παράλληλα, εξετάζει και τις πιθανές διαδρομές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Ο Κανιάσου μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είπε πως η κυβέρνηση εξετάζει επιχειρηματικά σχέδια, πιθανούς επενδυτές και τα κέρδη.

«Δεν θα είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που επιχειρείται κάτι σαν αυτό. Τελεφερίκ υπάρχουν στην Σουηδία, την Ιταλία και τα Ιμαλάια», δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Η διάρκεια της διαδρομής δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα καθώς αυτό θα γίνει σε συνάρτηση του λειτουργικού κόστους με τα τεχνικά θέματα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως πολύ σοβαρό ρόλο στην πραγματοποίηση μίας τέτοιας ενέργειας, θα παίξει, η αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει.

Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικάνικης έκδοσης της HuffPost US, δεν είναι όλοι σύμφωνοι με την ιδέα του τελεφερίκ, καθώς οι ομάδες οδηγών και αχθοφόρων, που μεταφέρουν τους τουρίστες στο βουνό, αντιτίθενται στο έργο, επειδή φοβούνται πως, τα τελεφερίκ, θα μειώσουν τον αριθμό των ορειβατών.

«Ενας επισκέπτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να έχει μέχρι και 15 άτομα μαζί του, εκ των οποίων τα 13 είναι αχθοφόροι, ένας μάγειρας και ένας οδηγός. Ολες αυτές οι θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από ένα τελεφερίκ» δήλωσε ο Λοϊσίγε Μογέλ, επικεφαλής της εταιρείας Tanzania Porters.

Τα κέρδη της Τανζανίας από τον τουρισμό σημείωσαν μία αύξηση του 7,13% καθώς ενισχύθηκε από τον μεγαλύτερο όγκο αφίξεων των ξένων επισκεπτών.Tα έσοδα από 2,19 δισεκατομμύρια, δολάρια που ήταν το 2017 βρέθηκαν στα 2,43 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρέχον έτος.

Ολοκληρώνοντας αξίζει να αναφερθεί πως ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή σκληρού νομίσματος για την Τανζανία, που φημίζεται για τις παραλίες που διαθέτει, τα σαφάρι άγριας φύσης και βεβαίως το όρος Κιλιμάντζαρο, το οποίο έχει τρεις ηφαιστειακούς κώνους και ύψος 5,895 μέτρα.

Loader