Δισ. δολάρια ενδέχεται να κοστίσει στο Facebook η παραβίαση

Δισ. δολάρια ενδέχεται να κοστίσει στο Facebook η παραβίαση

Το χακάρισμα που επηρέασε λογαριασμούς 50 εκατομμυρίων χρηστών

Δισ. δολάρια ενδέχεται να κοστίσει στο Facebook η παραβίαση

Οι Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου εως και 1,63 δισ. δολαρίων εξαιτίας της πρόσφατης παραβίασης δεδομένων του Facebook, που εξέθεσε προσωπικές πληροφορίες τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal την Κυριακή.

Η παραβίαση δεδομένων, η οποία αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, είναι ένα σημαντικό πλήγμα για το κοινωνικό δίκτυο, καθώς επηρέασε χρήστες που χρησιμοποίησαν την δημοφιλή υπηρεσία της ιστοσελίδας «Δες Ως», ένα εργαλείο απορρήτου που επιτρέπει στους χρήστες να δουν το πώς το προφίλ τους στο Facebook εμφανίζεται στους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων με τους οποίους δεν είναι «φίλοι» στον ιστότοπο

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι κυρίαρχες Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Facebook, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC), θέλει περισσότερες λεπτομέρειες από το κοινωνικό δίκτυο σχετικά με την έκταση της παραβίασης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τους Ευρωπαίους χρήστες που επηρεάστηκαν. Η DPC δήλωσε σε ένα email προς την Wall Street Journal ότι την «απασχολεί το γεγονός ότι αυτή η παραβίαση που ανακαλύφθηκε την Τρίτη επηρεάζει εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών αλλά το Facebook δεν είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει τη φύση της παραβίασης και το ρίσκο για τους χρήστες σε αυτό το σημείο». Η DPC έχει επίσης δημοσιεύσει ενημερώσεις σχετικά με αυτή την έρευνα στο λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με το Facebook, οι κωδικοί των χρηστών δεν αποκαλύφθηκαν στους χακερ κατά την παραβίαση δεδομένων, αν και οι λογαριασμοί που επηρεάστηκαν, έπρεπε να ξανασυνδεθούν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο κοινωνικό δίκτυο την Παρασκευή.

Σε απάντηση στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, μια εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε την Κυριακή ότι η εταιρεία θα απαντήσει στις ερωτήσεις της DPC, όπως επίσης και θα παράσχει στις αρχές με περαιτέρω ενημερώσεις.

Αυτό το ζήτημα δεν είναι πιθανό να φύγει σύντομα για το Facebook, καθώς οι Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι πιο αυστηρές σε σχέση με τις αμερικανικές απαιτήσεις προστασίας απορρήτου.

Πηγή

Loader