Εφηβεία, You Tube και smartphones πάνε μαζί

Εφηβεία, You Tube και smartphones πάνε μαζί

Νέα έρευνα ρίχνει φως στις συνήθειες των νεαρών χρηστών του Διαδικτύου

Εφηβεία, You Tube και smartphones πάνε μαζί

Περισσότερο από ποτέ ενδιαφέρονται οι έφηβοι για το YouTube σήμερα, στο οποίο βρίσκονται και οι πιο δημοφιλείς influencers, υποστηρίζει έρευνα του Pew Research Center. Η πλατφόρμα χρήζει αποδοχής της τάξης του 85% στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Εξίσου δημοφιλή σε χρήστες ηλικίας 13-17 ετών είναι επίσης τα Instagram [75%] και Snapchat [69%]. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η δημοτικότητα του Facebook μεταξύ των νέων ελαττώνεται, έχοντας σήμερα ποσοστό της τάξης του 51%, ενώ το 2015 άγγιζε το 71%. Σύμφωνα με την έρευνα πάντως, οι έφηβοι που προέρχονται από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος τείνουν να προτιμούν το Facebook, ενώ εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση στρέφονται κυρίως σε άλλες πλατφόρμες.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που προκύπτει από τα ευρήματα, είναι ότι περισσότεροι έφηβοι σήμερα δηλώνουν κάτοχοι smartphone, με το 95% του δείγματος να έχει μια τέτοια συσκευή. Το 2015 μόνο το 75% της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας είχε στην κατοχή του κάποιο “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο.

Όσον αφορά στο ποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι λιγότερο δημοφιλείς μεταξύ των νεαρότερων χρηστών του Internet, αυτές είναι οι Twitter [32%], Tumblr [9%] και Reddit [7%].

Σημειώστε πώς το πληθυσμιακό δείγμα που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της έρευνας προέρχεται από τις ΗΠΑ, είναι όμως μάλλον λογικό τα παραπάνω ποσοστά να αντικατοπτρίζουν της διαδικτυακές συνήθειες των εφήβων των περισσότερων χωρών της Δύσης, δεδομένων φυσικά των ομοιοτήτων στον τρόπο ζωής.

Πηγή

Loader