Ο Elton John εναντιώνεται στη Ρωσία για λογοκρισία στο Rocketman

Ο Elton John εναντιώνεται στη Ρωσία για λογοκρισία στο Rocketman

Aπό την ταινία έκοψαν όλες τις σκηνές που έχουν φιλιά μεταξύ ανδρών και σκηνές ιδιαίτερης εγγύτητας μεταξύ τους

Ο Elton John εναντιώνεται στη Ρωσία για λογοκρισία στο Rocketman

Η ταινία Rocketman, που έχει ως θέμα την ζωή του διάσημου βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη Elton John, υπέστη κάποιες τροποποιήσεις πριν αρχίζει να προβάλλεται στους ρωσικούς κινηματογράφους, καθώς το απαιτούσε ο εναρμονισμός της ταινίας με την ρωσική νομοθεσία.

Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής Central Partnership

Ο Βρετανός τραγουδιστής και οι συντελεστές του Rocketman εξέδωσαν μια δήλωση που ανέφερε ότι καταδικάζουν τη λογοκρισία.

Ο Elton John έχει αναφερθεί και προηγουμένως κατά των ρωσικών νόμων που απαγορεύουν την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Σε μια δήλωση στη σελίδα του στο Twitter περιέγραψε τη λογοκρισία του Rocketman ως «λυπηρή αντανάκλαση του διχασμένου κόσμου που ζούμε ακόμη και το πώς μπορούμε ακόμα να είμαστε σκληρά απαράδεκτοι για την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων».

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=S3vO8E2e6G0)

«Πιστεύουμε στην οικοδόμηση γεφυρών και ανοιχτού διαλόγου και θα συνεχίσουμε να προωθούμε την άρση των εμποδίων μέχρι όλοι οι άνθρωποι να είναι ίσοι σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η δήλωση.

Όπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook ο Ρώσος κριτικός κινηματογράφου Αντόν Ντόλιν, από την ταινία έκοψαν όλες τις σκηνές που έχουν φιλιά μεταξύ ανδρών και σκηνές ιδιαίτερης εγγύτητας μεταξύ τους, όπως και οι σκηνές που έχουν χρήση ναρκωτικών.

Συνολικά εκτιμάται πως έχουν κοπεί τουλάχιστον πέντε λεπτά από την ταινία.

Ωστόσο εκπρόσωπος από το ρωσικό υπουργείο πολιτισμού φέρεται να δηλώνει πως δεν υπήρξε κάποια κρατική παρέμβαση στην απόφαση αυτή που πάρθηκε από τον διανομέα.

Loader