Ένα σάντουιτς 185 δολαρίων τρελαίνει τη Wall Street

Ένα σάντουιτς 185 δολαρίων τρελαίνει τη Wall Street

Πωλούνται περίπου 200 την ημέρα

Ένα σάντουιτς 185 δολαρίων τρελαίνει τη Wall Street

Πέντε λεπτά με τα πόδια από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη South William Street του Μανχάταν, άνοιξε πρόσφατα το Don Wagyu, το πρώτο εστιατόριο στην πόλη που σερβίρει αποκλειστικά σάντουιτς με βοδινό κρέας wagyu (προφέρεται ουάγκιου).

Το όνομά του μεταφράζεται ως ιαπωνικό μοσχάρι και η ποιότητά του είναι εξαιρετική, καθώς τα μοσχάρια αυτά ζουν σε φυσικές συνθήκες και ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή. Το καλύτερο wagyu όλων είναι το Κobe, που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη της Ιαπωνίας. Εκτός της χώρας καταγωγής τους, τα περισσότερα μοσχάρια wagyu εκτρέφονται στην Αυστραλία (ακολουθούν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Στα 93 τ.μ. του Don Wagyu προσφέρονται μόνο τρία σάντουιτς, κάθε ένα φτιαγμένο από διαφορετικό κρέας wagyu. Το φθηνότερο, φτιαγμένο από ένα υβρίδιο ιαπωνικών και αμερικανικών αγελάδων, λέγεται Washugyu και κοστίζει 25 δολάρια. Στο ακριβότερο, το Α5 Ozaki, το κρέας προέρχεται αποκλειστικά από μία και μοναδική φάρμα στην Ιαπωνία, και η τιμή είναι 185 δολάρια.

Το Don Wagyu πουλάει αποκλειστικά 200 σάντουιτς την ημέρα, μέχρι να εξαντληθούν. Κάνει επίσης delivery μέσω της υπηρεσίας Caviar.

Ο σεφ Σάμιουελ Κλοντς τηγανίζει το κρέας για μόλις 2,5 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνει να ξεκουραστεί για να απορροφήσει ξανά τους χυμούς του. Το τοποθετεί σε χοντρές, μαλακές φέτες λευκού ψωμιού, τις οποίες έχει αλείψει με την ιαπωνική σάλτσα tare – την φτιάχνει ο ίδιος με κρεμμύδια, τζίντζερ και σκόρδο, μαγειρεμένα με σάκε, mirin (παρόμοιο με το σάκε αλλά με λιγότερο αλκοόλ), tamari (μία πιο πηχτή και λιγότερο αλμυρή σάλτσα σόγιας) και μαύρο ξύδι.

Τα σάντουιτς συνοδεύονται από πολύ λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες, πασπαλισμένες με μείγμα αλατιού και νόρι (το ιαπωνικό φύκι). Το κατάστημα δεν σερβίρει τίποτε άλλο πέρα από βαρελίσια ιαπωνική μπύρα Sapporo και μια συλλογή από ουίσκι, διαφορετικό για κάθε κρέας wagyu.

Μπορεί αυτόν το καιρό το Don Wagyu να τρελαίνει τους χρηματιστές της Wall Street που δίνουν μάχη για ένα σάντουιτς, αλλά του χρόνου αναμένεται να αποκτήσει ανταγωνισμό: το εστιατόριο-λέσχη του Τόκιο Wagyumafia, που σερβίρει αντίστοιχο σάντουιτς με 180 δολάρια, αναζητεί χώρο για κατάστημα στη Νέα Υόρκη.

Πηγή

Loader