Τεράστια μέδουσα στα ανοιχτά της Κορνουάλης στη Βρετανία

Τεράστια μέδουσα στα ανοιχτά της Κορνουάλης στη Βρετανία

Μία γιγαντιαία μέδουσα εντόπισαν δύτες στα ανοιχτά της Κορνουάλης, στη Βρετανία

Τεράστια μέδουσα στα ανοιχτά της Κορνουάλης στη Βρετανία

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Lizzie Daly, βιολόγος του Wild Ocean Week, είπε πως η μέδουσα είχε μέγεθος σχεδόν όσο το σώμα της.

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=cZT-_VbKBuc)

Το Σάββατο η Lizzie Daly, βιολόγος και ο κινηματογραφιστής της, Dan Abbot, εντόπισαν αυτό το εντυπωσιακό θέαμα, περίπου 90 λεπτά μετά την κατάδυσή τους.

Η Daly ανέφερε με θαυμασμό, πως η θέα της μέδουσας της έκοψε την ανάσα.

Ενθουσιασμός, ταπεινότητα και εντυπωσιασμός, ανέφερε πως είναι τα συναισθήματα που τη διακατείχαν όταν κολυμπούσε δίπλα από την μέδουσα, η οποία ήταν μεγαλύτερη σε μέγεθος από την ίδια.

(embed:https://twitter.com/BBCNewsbeat/status/1150756902822920197)

Η Daly και ο Abbot, κινηματογράφησαν τη μέδουσα στο πλαίσιο της καμπάνιας του Wild Ocean Week, ενός project που σκοπό έχει να συγκεντρώσει χρήματα για το Marine Conservation Society, έναν non profit οργανισμό που καθαρίζει και προστατεύει τους ωκεανούς και ταυτόχρονα εκπαιδεύει τους ανθρώπους για την αξία του υδάτινου κόσμου.

Η συγκεκριμένη μέδουσα ανήκει στο μεγαλύτερο είδος μέδουσας που συναντάται στα βρετανικά ύδατα, με μέση διάμετρο περίπου 40 εκατοστά, φτάνοντας μέχρι τα 90 και βάρος έως 35 κιλά.

Οι γαλάζιες μέδουσες συνήθως κατευθύνονται προς θερμότερα νερά στα τέλη της άνοιξης και συχνά εκβράζονται στις βρετανικές ακτές τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μερικές φορές κατά χιλιάδες, σύμφωνα με το The Wildlife Trusts.

Αποκαλούνται επίσης «dustbin-lid jellyfish» επειδή μπορεί να φτάσουν και το μέγεθος ενός κάδου απορριμμάτων.

Γενικά δεν θεωρούνται επιβλαβείς για τους ανθρώπους, αλλά μπορεί τα πλοκάμια τους να τσιμπήσουν ακόμη και όταν είναι νεκρές.

Loader