Γιατί η Κύπρος είναι το καλύτερο μέρος για ψηφιακές επιχειρήσεις

Γιατί η Κύπρος είναι το καλύτερο μέρος για ψηφιακές επιχειρήσεις

Τα πλεονεκτήματα των online επιχειρήσεων είναι πάρα πολλά

Γιατί η Κύπρος είναι το καλύτερο μέρος για ψηφιακές επιχειρήσεις

Τώρα με τις ταρακουνήσεις σε παγκόσμιο οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο, η Κύπρος έχει μερικά σπουδαία χαρακτηριστικά, που πείθουν εάν κάποιος θέλει να μεταφέρει την εταιρεία του, ή εάν θέλει κίνητρα για να την κρατήσει εδώ!

Η ρυθμιστική κατάσταση Τα στοιχεία της φορολογικής νομοθεσίας και των άλλων οικονομικών κανονισμών είναι αναμφισβήτητα ορισμένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να εξετάσετε εάν σχεδιάζετε να μεταφέρετε την επιχείρησή σας σε άλλη χώρα. Σε αυτές τις περιοχές, το νησί της ανατολικής Μεσογείου είναι δύσκολο να νικήθει στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Από το 2004, έτος κατά την οποία η Κύπρος προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα καθιέρωσε γρήγορα τη φήμη της ασφαλούς και αξιόπιστης δικαιοδοσίας. Επιπλέον, έχει ένα από τα πιο ευεργετικά φορολογικά σχέδια στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 συμβάσεων διπλής φορολογίας. Και παρόλο που οι αρχές αύξησαν πρόσφατα τους φόρους εταιρειών από 10 σε 12,5 τοις εκατό, τα στοιχεία αυτά μπορούν ακόμα να θεωρηθούν συγκριτικά μέτρια.

Η απλότητα της ίδρυσης και της διοίκησης μιας εταιρείας (limited company (Ltd.)) αξίζει επίσης να αναφερθεί. Η εγκατάσταση μιας επιχείρησης είναι συνήθως χαμηλού κόστους και μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες.

Παγκόσμιο δυναμικό Επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ελεγχόμενος νόμος περί αλλοδαπών εταιρειών (CFC) που δραστηριοποιείται στην Κυπριακή Δημοκρατία, όλοι οι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να σχηματίζουν νόμιμα και να διεξάγουν υπεράκτια εταιρεία. Παρόλο που η πρακτική αυτή παρέχει στους χειριστές τη δυνατότητα να μειώσουν τους φόρους της εταιρείας τους σε καμία δεκάρα, μπορεί να έρθει μαζί με κάποια εμπόδια όσον αφορά τη συμμετοχή σε διεθνείς συνεργασίες. Αλλά, από την άποψη ενός επενδυτή κρυπτογράφησης, αυτή είναι επίσης μια πιθανότητα να αποφευχθούν πιθανές επικείμενες κανονιστικές ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τις επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον.

The cherry on top Οι φορολογικοί νόμοι είναι, φυσικά, εντυπωσιακοί. Ωστόσο, η πιο αξιόλογη πτυχή δεν έχει ακόμη αναφερθεί μέχρι στιγμής. Με την επιτυχή μετανάστευση στο κράτος της Κύπρου μετά τον Ιούλιο του 2015, οι υποψήφιοι θα απονέμονται με καθεστώς μη κατοικίας (non-domicile status ή non-dom).

Αυτή η πολύτιμη κατάσταση διαρκεί τουλάχιστον 17 χρόνια και προσφέρει μεγάλη ποικιλία πλεονεκτημάτων. Όχι μόνο μειώνει τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 50%, αλλά επίσης εξαλείφει τους φόρους επί των μερισμάτων και των εσόδων από τόκους. Καθώς αυτό μπορεί να συνδυαστεί με εκτός χώρας λύση, θα αναγνωρίσετε σίγουρα τη σημασία αυτής της νομοθεσίας. Σπάνια έχουμε δει ένα ευρωπαϊκό έθνος που προσφέρει στους μετανάστες την ευκαιρία να ζήσουν χωρίς φόρους καθόλου.

Η ζωή μετά Αρκετά με τα λεφτά για τώρα. Το να μην ξοδεύεις πολλά στην κυβέρνηση είναι μια καλή προσφορά, αλλά θα ήταν εντελώς άχρηστο αν δεν υπήρχε υποδομή για ψηφιακές επιχειρήσεις. Ευτυχώς, πιθανότατα να είστε σε θέση να λάβετε ικανοποιητική ευρυζωνική και κινητή σύνδεση στο διαδίκτυο, ακόμη και αν το σπίτι σας βρίσκεται στην κορυφή ενός (κυπριακού) βουνού. Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρει δύο μεσαίου μεγέθους διεθνή αεροδρόμια και - με τη μητρόπολη Λεμεσό - ένα εμπορικό και μεταφορικό κέντρο.

Εντάξει, δεν θα αποσυνδεθείτε από τον έξω κόσμο. Αλλά πώς επικοινωνείτε με άλλους πολίτες εάν δεν έχετε καταφέρει να μάθετε την ελληνική γλώσσα; Λοιπόν, ευτυχώς για εσάς, η Βρετανική Αυτοκρατορία αποφάσισε να τοποθετήσει την Κύπρο υπό τη διοίκηση της κορώνας το 1878. Ως εκ τούτου, η αγγλική είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα και το 80% περίπου του πληθυσμού μπορεί να το μιλήσει σωστά, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

Απόλυτη ελευθερία...σχεδόν Ως επιχειρηματίας Διαδικτύου μπορεί να απαιτήσετε υψηλή ευελιξία όσον αφορά την τρέχουσα τοποθεσία σας. Για άλλη μια φορά, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε θέση να ασκήσει άλλες δικαιοδοσίες με την εισαγωγή του κανόνα των 60 ημερών τον Ιούλιο του 2017. Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό, οι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να μένουν ενεργά στο έδαφος της νότιας Κύπρου για τουλάχιστον 60 ημέρες ανά έτος, προκειμένου να φορολογηθούν πλήρως εκεί. Αυτός ο αριθμός μπορεί να θεωρηθεί αρκετά αξιοπρεπής σε αντίθεση με τον παγκόσμιο κοινό κανόνα "183 ημερών".

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν πολλοί λόγοι που σας ενθαρρύνουν να παραμείνετε σε αυτήν την υποσχεθείσα γη. Οι τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις (Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφος και Λεμεσός) παρέχουν οποιες αγορές ή δραστηριότητες που θα μπορούσατε ενδεχομένως να επιθυμήσετε. Για να μην αναφέρουμε την όμορφη και καλοδιατηρημένη φύση, τη διαρκή καλοκαιρινή περίοδο και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ευρώπη.

Εν κατακλείδι Η κυβέρνηση της Κύπρου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προσελκύσει διεθνείς επιχειρηματίες απαιτώντας μόνο μικρές νομισματικές και διοικητικές προσπάθειες. Ο Roland Ewert, γερμανός ειδικός σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την ενσωμάτωση και τη μετανάστευση στην Κύπρο, έχει βοηθήσει τους ομογενείς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Σε συνέντευξή, ο Ewert είπε πρόσφατα ότι «η ζήτηση για υπηρεσίες μετανάστευσης έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% τους τελευταίους 18 μήνες».

Loader