Υπάρχει νέο feature για τα instagram stories μας

Υπάρχει νέο feature για τα instagram stories μας

Και ονομάζεται Background

Υπάρχει νέο feature για τα instagram stories μας

Κάπως έτσι, το Instagram φέρεται να δοκιμάζει αυτήν την περίοδο ένα νέο feature, που βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα και ουσιαστικά τοποθετεί τους χρήστες μπροστά σε ένα green screen.

Το νέο αυτό feature γνωστοποιήθηκε από την blogger τεχνολογίας και ερευνήτρια, Jane Manchun Wong, η οποία είθισται να ανακοινώνει πρώτη όλες τις καινούργιες κυκλοφορίες της πλατφόρμας.

Με βάση, λοιπόν, αυτή τη νέα λειτουργία, που θα λέγεται "background", οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μία φωτογραφία από αυτές που έχουν στο κινητό τους και στη συνέχεια, θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ως background στα stories τους.

Με την επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας, οτιδήποτε άλλο υπάρχει ως υπόβαθρο και φαίνεται στην κάμερα του κινητού, εξαφανίζεται και "καλύπτεται" από αυτήν τη φωτογραφία, όπως φαίνεται και από την παρακάτω ανάρτηση της Wong.

(embed:https://twitter.com/wongmjane/status/1154829424052723713/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1154829424052723713&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Ftech_science%2F246613%2Fto-instagram-dokimazei-to-green-screen-sta-stories-toy)

Παρόλο που η αίσθηση που δίνει η νέα αυτή προσπάθεια της εφαρμογής παραπέμπει αρκετά σε green screen, το Instagram προς το παρόν περιορίζει τις δοκιμές που κάνει σε στατικές εικόνες, δηλαδή δεν είναι εφικτή η χρήση βίντεο ή άλλων πιο περίπλοκων εφέ.

Επομένως, αν και αυτό το feature δε μοιάζει απόλυτα με το φίλτρο του FaceApp, που μπορεί να σας προσθέσει όσα χρόνια θέλει, δεν θα μας προκαλέσει μεγάλη εντύπωση αν δούμε τους influencers να πειραματίζονται με δημιουργικούς τρόπους γύρω από αυτήν την ολοκαίνουργια δοκιμή που ετοιμάζει το κοινωνικό δίκτυο.

Loader