Η Apple μείωσε την παραγωγή των iPhone λόγω χαμηλής ζήτησης

Η Apple μείωσε την παραγωγή των iPhone λόγω χαμηλής ζήτησης

Και για τα τρία τελευταία μοντέλα Xs, Xs max και XR

Η Apple μείωσε την παραγωγή των iPhone λόγω χαμηλής ζήτησης

Η χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για τα νέα iPhones και η απόφαση της Apple να προσφέρει περισσότερα μοντέλα καθιστούν δυσκολότερη την πρόβλεψη του αριθμού των εξαρτημάτων και των ακουστικών που χρειάζεται η εταιρεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Apple ανησύχησε τους επενδυτές πριν από λίγες εβδομάδες δίνοντας μια χαμηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη πωλήσεων για το τρίμηνο των Χριστουγέννων, κάτι που προκάλεσε ορισμένους προμηθευτές να εκδώσουν προειδοποιήσεις που έδειχναν αδυναμία στις νέες πωλήσεις iPhone.

Οι προβλέψεις ήταν ιδιαίτερα προβληματικές για το iPhone XR, με την Apple να περικόπτει τον σχεδιασμό παραγωγής του σχεδόν στο ένα τρίτο από τις περίπου 70 εκατομμύρια μονάδες που είχαν ζητηθεί ως παραγωγή σε προμηθευτές από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ενημέρωσε αρκετούς προμηθευτές ότι μείωσε ξανά το σχέδιο παραγωγής της για το iPhone XR, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η εταιρεία ξεκίνησε την πώληση της τελευταίας γενιάς τηλεφώνων της iPhone XS και XS Max,το Σεπτέμβριο και του μοντέλου XR τον Οκτώβριο.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

Loader