Η γεννέτειρα της Opel μετατρέπεται σε ηλεκτρονική πόλη

Η γεννέτειρα της Opel μετατρέπεται σε ηλεκτρονική πόλη

Τι αλλάζει στο Rüsselsheim

Η γεννέτειρα της Opel μετατρέπεται σε ηλεκτρονική πόλη

Το Rüsselsheim, που αποτελεί τη γενέτειρα της Opel, θα γίνει "ηλεκτρική πόλη". Σύμφωνα με το πλάνο μέχρι το 2020 θα δημιουργηθούν περίπου 1.300 σταθμοί φόρτισης σε όλη την γερμανική πόλη.

Θα βρίσκονται σε όλες τις περιφέρειες και τις κατοικημένες περιοχές, στις εγκαταστάσεις της Opel, στην πανεπιστημιούπολη, σε συγκροτήματα κατοικιών, σε χώρους στάθμευσης επιλεγμένων supermarket και εμπορικών κέντρων και στις εγκαταστάσεις των δημοτικών ιατρείων. Για το φιλόδοξο πλάνο θα υπάρξει χρηματοδότηση ύψους περίπου 12,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Μελλοντικά, κάθε δημόσιος σταθμός φόρτισης θα εξυπηρετεί 72 κατοίκους, που μεταφράζεται στην υψηλότερη πυκνότητα σταθμών φόρτισης αναλογικά με τον αριθμό κατοίκων, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, 400 ακόμα σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες.

Σήμερα το Αμβούργο, που σήμερα είναι η Νο1 πόλη της Γερμανίας σε υποδομή φόρτισης, έχει 785 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης για 1,8 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή

Loader