Η Google δεν συμμορφώνεται με τα θέματα για δίκαιο ανταγωνισμό

Η Google δεν συμμορφώνεται με τα θέματα για δίκαιο ανταγωνισμό

14 διαδικτυακές πλατφόρμες έστειλαν επιστολή στην Επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού

Η Google δεν συμμορφώνεται με τα θέματα για δίκαιο ανταγωνισμό

Με ανοικτή επιστολή προς την επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, 14 ευρωπαϊκές διαδικτυακές πλατφόρμες σύγκρισης τιμών υποστηρίζουν πως τα μέτρα που πήρε η Google γύρω από θέματα ανταγωνισμού δεν έχουν βοηθήσει την κατάσταση.

Τον Ιούνιο του 2017, η Ευρώπη κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Google καταχράστηκε τη θέση της στην αγορά προωθώντας τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών στα αποτελέσματα αναζήτησης, ορίζοντας πως η εταιρεία θα πρέπει να έχει ίση μεταχείριση απέναντι σε ανταγωνιστικές λύσεις.

Μετά και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε, ύψους 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ, μια απόφαση για την οποία έχει ασκήσει έφεση, η Google άλλαξε τον τρόπο που εμφανίζονται τα σχετικά αποτελέσματα, προωθώντας και προτάσεις από άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την επιστολή «έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που η Google υιοθέτησε τη «λύση» και η ζημία στον ανταγωνισμό, στους καταναλωτές και στην καινοτομία που προκλήθηκε από την παράνομη συμπεριφορά της εξακολουθεί να διατηρείται αμείωτη».

Ο βασικός προβληματισμός φαίνεται πως περιστρέφεται γύρω από το ότι το σύστημα που έχει υιοθετηθεί καλεί τους ανταγωνιστές να ρισκάρουν από τα έσοδα τους, τη στιγμή που η ίδια δεν βάζει σε κίνδυνο κανένα απολύτως έσοδο.

Καλούν πλέον την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση, υποστηρίζοντας πως η Google δεν έχει ακολουθήσει τους σχετικούς κανονισμούς.

Με πληροφορίες από BBC

Loader