Ποινικό αδίκημα αποτελεί πλέον για την Σκωτία το ξύλο σε παιδιά

Ποινικό αδίκημα αποτελεί πλέον για την Σκωτία το ξύλο σε παιδιά

Ως ορισμός σωματικής βίας, χρησιμοποιείται ο ίδιος με αυτόν της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ποινικό αδίκημα αποτελεί πλέον για την Σκωτία το ξύλο σε παιδιά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, η απαγόρευση όλων των ειδών σωματικής βίας ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της Σκωτίας με 84 ψήφους έναντι 29, το απόγευμα της Πέμπτης. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των παιδιών από την κακοποίηση.

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση, εισήχθη από τον Τζον Φίνι, έναν πρώην αστυνομικό, που κέρδισε την υποστήριξη του Εργατικού Κόμματος, των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών αλλά και των φιλανθρωπικών οργανώσεων για παιδιά.

Ο κ. Φίνι δήλωσε πως με αυτήν την απαγόρευση στέλνεται το ισχυρό μήνυμα ότι καμία μορφή βίας δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Υποστήριξε επίσης, πως υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία ότι η σωματική τιμωρία βλάπτει τα παιδιά, δεν είναι μια αποτελεσματική μορφή πειθαρχίας και μπορεί σταδιακά να κλιμακωθεί σε κακοποίηση.

Η Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγόρευσε το ξύλο των παιδιών το 1979 ενώ η Σκωτία είναι η 58η χώρα που το κάνει.

Με το νέο νομοσχέδιο, οι γονείς μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη για οποιαδήποτε χρήση σωματικής βίας στα παιδιά τους. Αυτό δίνει στα παιδιά την ίδια ακριβώς προστασία που δίνεται στους ενήλικες όταν δέχονται σωματική βία.

Ακόμη, ως ορισμός της σωματικής βίας χρησιμοποιείται ο ίδιος με αυτόν που αναφέρεται στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Περιλαμβάνει το χτύπημα, το χαστούκι, το χτύπημα με το χέρι ή κάποιο σκεύος, καθώς και κλοτσιές, ξύσιμο, γρατζούνισμα, δάγκωμα, τράβηγμα μαλλιών, κάψιμο, αναγκαστική κατάποση ή εξαναγκασμός των παιδιών να παραμείνουν σε δυσάρεστες θέσεις.

Loader