Τέρμα σε φίλτρα ομορφιάς του Instagram, για λόγους ψυχικής υγείας

Τέρμα σε φίλτρα ομορφιάς του Instagram, για λόγους ψυχικής υγείας

Εκείνα που κάνουν τους χρήστες να φαίνονται σαν να έχουν υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική, πρόκειται να αφαιρεθούν

Τέρμα σε φίλτρα ομορφιάς του Instagram, για λόγους ψυχικής υγείας

Ειδικότερα, τα φίλτρα «ομορφιάς» του Instagram που επιτρέπουν στους χρήστες να φαίνονται σαν να έχουν υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική, πρόκειται να αφαιρεθούν σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η Spark AR, πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας που δημιουργεί αυτά τα φίλτρα δημοσίευσε τη σχετική ανακοίνωσή της στο Facebook.

Η πλατφόρμα δήλωσε ότι επανεξετάζει τις «υπάρχουσες πολιτικές της που σχετίζονται με την ευημερία» λέγοντας ότι θέλουν όσοι χρησιμοποιούν τα εφέ της Spark AR να έχουν μια «θετική εμπειρία».

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=5ZOpLpSNW6c)

Αναφέρεται, ότι «αφαιρεί όλα τα εφέ που σχετίζονται με την πλαστική χειρουργική από την βιβλιοθήκη των εφέ του Instagram» και αναβάλλει «την έγκριση νέων εφέ με αποτελέσματα που συνδέονται με την πλαστική χειρουργική μέχρι νεοτέρας».

«Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη των νέων πολιτικών, αλλά θα δημοσιεύουμε ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αρκετοί χρήστες του Twitter εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση κατάργησης των εν λόγω φίλτρων.

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=f8uOpoSMvFo)

Σύμφωνα με την Spark AR, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποίησαν τα φίλτρα προσαρμογής προσώπου στα κοινωνικά κατά το περασμένο έτος.

Loader