«Απεριόριστο θράσος», η εμφάνιση της Κάρολα Ρακέτε χωρίς σουτιέν

«Απεριόριστο θράσος», η εμφάνιση της Κάρολα Ρακέτε χωρίς σουτιέν

Η Ιταλική εφημερίδα ζητά ευπρέπεια και να φοράμε στηθόδεσμο

«Απεριόριστο θράσος», η εμφάνιση της Κάρολα Ρακέτε χωρίς σουτιέν

Μερικά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι ασυγχώρητα. Στην περίπτωση της Κάρολα Ρακέτε, να σώζεις ανθρώπους από πνιγμό αλλά και εγκατάλειψη αλλά και να μη φοράς σουτιέν, είναι ένα από αυτά.

Η συντηρητική ιταλική ταμπλόιντ Libero αποδοκίμασε τη Ρακέτε για το «απεριόριστο θράσος» της, να εμφανιστεί δημοσίως χωρίς να φοράει σουτιέν.

«Λίγη παραπάνω ευπρέπεια δεν θα έβλαπτε» έγραψε η εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα αναφερόμενη στην εμφάνιση της Ρακέτε σε δικαστήριο της Σικελίας, την 18η Ιουλίου, προκειμένου να καταθέσει σε εισαγγελείς.

Η απάντηση στην γελοία αν δεν ήταν τόσο ανησυχητική δημοσίευση, ήταν μία κινητοποίηση αλληλεγγύης προς την πλοίαρχο του Sea-Watch Κάρολα Ρακέτε

Εκατοντάδες γυναίκες δηλώνουν πως το προσεχές Σάββατο θα επιλέξουν να μην φορέσουν σουτιέν ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Κάρολα Ρακέτε, την καπετάνισσα του πλοίου διάσωσης μεταναστών της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch.

Η πρωτοβουλία #freenipplesday αποτελεί απάντηση στην συντηρητική ιταλική ταμπλόιντ Libero που αποδοκίμασε τη Ρακέτε για το «απεριόριστο θράσος» της, αφού εκείνη εμφανίστηκε δημοσίως χωρίς να φοράει, όπως φαινόταν, σουτιέν.

«Ζητάμε να υπάρξει μια ημέρα όπου θα μπορούμε να υποστηρίξουμε το δικαίωμά μας να μην φοράμε στηθόδεσμο χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο για να μην μας παίρνουν τόσο στα σοβαρά», έγραψαν στο Facebook οι πέντε γυναίκες, που πήραν την πρωτοβουλία για τη διαμαρτυρία #freenipplesday.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Captain Europe, Carola Rackete

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NGL) εξέφρασε τον «ενθουσιασμό» της ανακοινώνοντας ότι η Γερμανίδα ακτιβίστρια θα απευθυνθεί στην επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου την 3η Οκτωβρίου.

Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την έκτη επέτειο του πολύνεκρου ναυαγίου της Λαμπεντούζα, όπου σχεδόν 370 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους.

Η Ρακέτε θα παραστεί στη συνεδρίαση για να «μιλήσει σχετικά με τη σημασία της έρευνας και διάσωσης στη #Mediterranean, προκαλώντας τον (ηγέτη της ιταλικής ακροδεξιάς Ματέο Σαλβίνι)» και τιμώντας την τραγωδία του 2013, επισήμανε η ομάδα GUE/NGL.

Από την πλευρά του, ο Ματέο Σαλβίνι χλεύασε τη διαμαρτυρία χωρίς σουτιέν για τη στήριξη της Ρακέτε. «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι έχουν στο κεφάλι τους ορισμένοι άνθρωποι» είπε σε ένα βίντεο στο Facebook. «Δεν θα με ένοιαζε ιδιαίτερα εάν τριγυρνούσατε με ή χωρίς σουτιέν, με παντελόνι ή με φούστα ή μίνι φούστα».

Loader